Știrile zilei: Top Gun la Borcea! Un MiG-21 LanceR, rol de țintă pentru un F-16; Armata Statelor Unite caută un nou tanc uşor; SUA nu vor avea acces la tehnologia sistemului S-400

MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN
MiG-21 LanceR, sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 20 octombrie. 

1. Top Gun la Borcea! Un MiG-21 LanceR, rol de țintă pentru un F-16 (Video)

Un MiG-21 LanceR a jucat rol de țintă pentru un F-16 Fighting Falcon al României, ambele aeronave făcând parte din Serviciul de Poliție Aeriană. Totul s-a petrecut în cadrul unui exercițiu de antrenament.

 

2. Armata Statelor Unite caută un nou tanc uşor

Armata SUA va începe testarea și evaluarea, în cadrul programului Mobile Protected Firepower (MPF), a două prototipuri de tancuri ușoare, primul dezvoltat de General Dynamics, iar cel de-al doilea de BAE Systems.

 

3. Rușii sunt convinși că SUA nu vor avea acces la tehnologia sistemului S-400 nici dacă l-ar obține

După ce săptămâna trecută Turcia a testat sistemele rusești S-400, în presa rusă a reapărut tema și teama privind posibilitatea accesului specialiștilor americani la aceste sisteme, în condițiile în care în perioada anterioară au fost făcute publice informații privind intenția SUA de a achiziționa un astfel de sistem din Turcia. 

 

4. Distrugătorul stealth USS Zumwalt, cel mai scump construit vreodată de SUA, a lansat în premieră o rachetă (Video)

Distrugătorul american USS Zumwalt, primul din clasa cu același nume, a lansat în premieră o rachetă. USS Zumwalt este primul distrugător din clasa ZUMWALT. Acesta este cel mai scump și mai tehnologizat distrugător pe care l-au construit SUA în întreaga sa istorie. 

 

5.  Egipt ar putea balansa strategic Turcia în Marea Neagră

În urma unei conferinţe întinse pe o durată de trei zile în Novorossiysk, între oficialii ruşi şi omologii egipteni, cele două state au decis că vor efectua pentru prima dată un exerciţiu naval militar în Marea Neagră. Intitulat Podul Prieteniei 2020, evenimentul ar urma să aibă loc până la finalul acestui an, fiind perceput ca un semnal dat Turciei de către axa Moscova –Cairo.

 

6.  Avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în apropiere de Alaska

Comandamentul Întrunit al Apărării Aerocosmice din America de Nord (NORAD) a informat că, în seara zilei de 19.10.2020, avioane de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au fost ridicate în aer pentru interceptarea a două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS, aflate în apropiere de Alaska.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel