Top Gun la Borcea! Un MiG-21 LanceR, rol de țintă pentru un F-16 (Video)

Sursă foto: ROAF
Sursă foto: ROAF

Un MiG-21 LanceR a jucat rol de țintă pentru un F-16 Fighting Falcon al României, ambele aeronave făcând parte din Serviciul de Poliție Aeriană. Totul s-a petrecut în cadrul unui exercițiu de antrenament.

Astfel, potrivit canalului Armata TV 360, comandorul Daniel Motanu Moise care a zburat cu un MiG-21 LanceR, a fost țintă, într-un antrenament, pentru un F-16 Fighting Falcon din Serviciul de Poliție Aeriană, ambele aeronave aparținând Bazei 86 Aeriană de la Borcea.

„Bătrânul MiG-21 LanceR își face datoria, acolo, la malul mării, la Mihail Kogălniceanu, unde Escadrila 861 Aviație Vânătoare este dislocată, in Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Piloții și personalul tehnic concură zilnic la succesul misiunilor primite, cu multe ore de zbor, aproape în fiecare zi, în condiții meteo dificile de multe ori, indiferent de anotimp”, precizează sursa citată, în descrierea materialului video de mai jos.

Sursă: col. Viorel Amzărescu, Armata Tv 360, Trustul de presă al MApN

CITEȘTE ȘI: Modernizarea avioanelor F-16 se va face în România. Încă două aeronave vor ajunge până la finalul anului

 

MiG-urile rămân mai utilizate decât F-16 în misiuni reale

 

După cele 12 aeronave F-16 achiziționate second hand din Portugalia, țara noastră a mai plasat o comandă care urmează să fie finalizată pentru încă 5 aparate.

Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci au completat în luna august a acestui an prima escadrilă de F-16 a României, formată din 12 avioane F-16 operaționale.

Următoarele două aeronave vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, iar ultima, în primul trimestru al anului 2021.

Dar, cu toate acestea, bătrenele MiG-uri 21 LanceR au luat în ultimul timp fața aeronavelor F-16 când a venit vorba de misiuni de interceptare. Amintim că din mai până în prezent au existat trei episoade între MiG-21 LanceR și aeronave ale Federației Ruse. În două dintre episoade, bombardierele strategice și aeronavele de vânătoare ale Rusiei au fost interceptate și de aliații turci și bulgari desupra Mării Negre.

CITEȘTE ȘI: Geoană, despre incidentele din Marea Neagră: Rusia a construit capabilități militare preocupante. Crimeea, trambulină spre Mediterană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel