Știrile zilei: ROMAERO va produce componente ale sistemului Patriot; CSAT a aprobat implementarea Strategiei Naţionale de Apărare; Serbia a testat versiunea modernizată a tancului M-84

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 6 octombrie. 

1. ROMAERO va produce componente ale sistemului Patriot pentru toate statele care dețin sistemul

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei  Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania românească ROMAERO S.A pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot.

 

2. CSAT a aprobat Planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare 2020-2024 şi Carta Albă a Apărării

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a analizat şi aprobat, marţi, o serie de documente pentru aplicarea Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024, printre care Planul de implementare a acesteia, Analiza strategică a Apărării, Carta Albă a Apărării, informează Administraţia Prezidenţială.

 

3. Numărul mare de blindate distruse în Nagorno Karabah poate indica faptul că vremea tancurilor a trecut

În prezent, aproape toată lumea urmărește desfășurarea evenimentelor din Nagorno Karabah. Presa americană nu face nici ea excepție și atrage atenția asupra conflictului armat aflat în curs de desfășurare.

 

4. Mentenanţa PIRANHA V, în România. Generalul Petrescu: Programul consolidează postura defensivă a Armatei

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat luni, 5 octombrie, la Uzina Mecanică Bucureşti S.A, la încheierea etapei de recepţie calitativă a primului lot de transportoare blindate pentru trupe 8x8, PIRANHA V.

 

5.  Serbia a testat versiunea modernizată a tancului M-84 (Foto/Video)

Ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a participat la finalul săptămânii trecute, alături de militarii sârbi, la testele de tragere – desfăşurate în poligonul „Pasuljanske livade” – cu prototipul primului tanc modernizat M-84 AS1.

 

6. Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti S-400, văzute pe străzile din Turcia (Foto/Video)

În cursul zilei de ieri, mass-media turcă a relatat, citând un comunicat oficial al guvernului de la Ankara, că, în zilele următoare, Forțele Armate ale Turciei vor activa sistemele de rachete antiaeriene S-400 cumpărate din Rusia și le vor testa într-un poligon de lângă localitatea Sinop din nordul țării.

 

7. Frontul din Karabah. Militarii armeni au abandonat mai multe tancuri T-72 (Video)

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a publicat pe pagina sa de Twitter, în urmă cu câteva minute, un nou material video cu tehnica militară armeană capturată de forțele armate azere, în urma confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabah.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel