Mentenanţa PIRANHA V, în România. Generalul Petrescu: Programul consolidează postura defensivă a Armatei

Piranha V, foto: Nicolae Ciucă Facebook
Piranha V, foto: Nicolae Ciucă Facebook

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat luni, 5 octombrie, la Uzina Mecanică Bucureşti S.A, la încheierea etapei de recepţie calitativă a primului lot de transportoare blindate pentru trupe 8x8, PIRANHA V.

Ministrul apărării naţionale a subliniat că finalizarea recepţiei calitative a primului lot de transportoare pentru trupe PIRANHA V este un moment important pentru acest program esenţial de înzestrare, demarat de Armata României în 2017, primul an în care au fost alocate două procente din PIB pentru apărare.

 

Mentenanţa PIRANHA V, în România

 

Potrivit unui comunicat al MApN, programul constituie cadrul economic propice pentru implicarea altor operatori economici români, ceea ce va conduce la dezvoltarea pe orizontală a industriei naţionale de profil. Astfel, vor fi create condiţiile pentru executarea în ţară a mentenanţei de nivel complex şi pentru asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a echipamentelor.

Ministerul Apărării Naţionale continuă orientarea strategică de angajare la nivel maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, încheierea cu succes a etapei de recepţie calitativă a primului lot de PIRANHA V, presupunând continuarea activităţilor de producţie şi integrare a componentelor în cadrul programului esenţial de înzestrare "Transportor blindat pentru trupe 8x8" la Uzina Mecanica Bucureşti S.A.

 

Generalul Daniel Petrescu: Programul consolidează postura defensivă a Armatei României

 

Şeful Statului Major al Apărării a afirmat că programul de înzestrare cu Transportoare Blindate pentru Trupe 8X8 constituie un pas esenţial în demersul creşterii cantitative şi, mai ales, calitative a capabilităţilor Forţelor Terestre.

"Platformele PIRANHA V, în toate configuraţiile, alături de capabilităţile existente şi în proces de achiziţionare şi modernizare, consolidează postura defensivă a Armatei României, contribuind la întărirea capacităţilor noastre de apărare. Creşterea pe întreg spectrul capacităţilor operative ale sistemului naţional de apărare reprezintă o necesitate, în actualul context de securitate regional şi global", a susţinut generalul-locotenent Daniel Petrescu.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, precum şi ai companiei General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Conform prevederilor contractuale, după finalizarea procesului de recepţie calitativă, furnizorul va transporta vehiculele la Craiova, unde militarii vor efectua recepţia cantitativă, urmând ca echipamentele să intre în dotarea Forţelor Terestre în cursul acestei luni.

Despre PIRANHA V

 

Programul de înzestrare "Transportor blindat pentru trupe 8x8" are drept scop dotarea marilor unităţi şi unităţi de manevră, sprijin de luptă şi sprijin logistic cu vehicule tactice, care să asigure mobilitatea forţelor în zona de operaţii şi sprijinul de luptă al acţiunilor militare.

Astfel, în baza prevederilor HG nr. 852/2017, Ministerul Apărării Naţionale a semnat cu compania GDELS-Mowag (General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH) un acord-cadru pentru furnizarea a 227 transportoare blindate pentru trupe şi derivate pe platforma PIRANHA V şi a suportului logistic iniţial, iar valoarea totală a acordului-cadru este de aproximativ 868 milioane euro. În baza acordului cadru a fost semnat un contract subsecvent (CS) aferent primelor 94 de produse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel