Numărul mare de blindate distruse în Nagorno Karabah poate indica faptul că vremea tancurilor a trecut

Ionel Copcea |
Data publicării:

În prezent, aproape toată lumea urmărește desfășurarea evenimentelor din Nagorno Karabah. Presa americană nu face nici ea excepție și atrage atenția asupra conflictului armat aflat în curs de desfășurare.

Un articol publicat în The National Interest examinează rolul vehiculelor blindate în conflictul care a reizbucnit cu mare vigoare între Armenia și Azerbaidjan. Autorul citează statisticile părților cu privire la pierderile de tancuri și alte tipuri de vehicule blindate. Astfel, Ministerul armean al Apărării și Republica Nagorno Karabah nerecunoscută au anunțat că, într-o săptămână, au distrus 137 de tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei și transportoare blindate aparținând trupelor azere. La rândul său, Azerbaidjanul vorbește despre distrugerea a 130 de tancuri și alte vehicule blindate ale adversarului.

O parte dintre blindate au fost lovite de rachete dirijate antitanc, iar altele au sărit în aer la impactul cu minele. De asemenea, alte blindate au fost distruse de artilerie sau cu ajutorul dronelor.

Potrivit autorului articolului, distrugerea într-un timp scurt a zeci de tancuri din Karabah poate indica faptul că vremea tancurilor a trecut. Astfel de platforme sunt mult prea vulnerabile în fața avioanelor sau a dronelor de atac.

Cu toate acestea, autorul a adăugat că există și opinii diferite. Potrivit acestora, problemele nu sunt deloc la tancuri, ci la eșecul antrenamentului tactic.

The National Interest scrie că, pentru a folosi tancuri în Caucaz, „este nevoie de o abordare specială”. Problema este că reprezentanții conducerilor Armeniei și Azerbaidjanului se pare că nu pot înțelege acest lucru.

Autorul notează că, în timp ce în unele state, ca de exemplu Marea Britanie, s-a luat decizia reducerii numărul de tancuri din dotarea trupelor, în altele, precum India, numărul de tancuri este în creștere. Acest lucru arată faptul că diverse state au abordări diferite. Astfel, unii sunt încrezători că principiile tactice ale utilizării tancurilor și a altor tipuri de vehicule blindate sunt importante pentru a obține succesul pe câmpul de luptă, iar alții cred că timpul tancurilor a trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel