Știrile zilei: Bombardierele americane, pericol pentru Rusia; Ucraina nu vede în România un partener strategic; Iranul avertizează SUA după amenințările lui Donald Trump

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 15 septembrie.

1. Joc periculos. Bombardierele americane i-au amenințat pe președinții Rusiei și Belarusului, iar cele rusești au luat în vizor Londra

Pe 14 septembrie 2020, la Soci, s-a desfășurat o întâlnire între președinții Federației Ruse și Republicii Belarus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.

 

2. Ucraina nu vede în România un partener strategic

Pe 15 septembrie, publicația ucraineană Adevărul European (eurointegration.com.ua) a efectuat o analiză a noii Strategii de securitate a Ucrainei, care a intrat în vigoare de la începutul acestei săptămâni, remarcând faptul că Ucraina va dezvolta un parteneriat strategic cu Azerbaidjanul, dar evită să aibă o astfel de relație cu România.

 

3. Iranul avertizează SUA după amenințările lui Donald Trump

Iranul a atenţionat marţi SUA împotriva unei "erori strategice", după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat Teheranul în urma informaţiilor apărute în presă conform cărora regimul iranian intenţionează să asasineze o ambasadoare americană.

 

4. Trageri cu sisteme LAROM în cardul la exerciţiului de luptă BIZONUL NEGRU 20.11. (Foto/Video)

În perioada 7-11 septembrie, militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL” au participat, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă SMÂRDAN, la exerciţiul cu trageri de luptă BIZONUL NEGRU 20.11.

 

5. Cele patru războaie ale președintelui Putin

În Franța, a fost publicată o carte cu titlul „Cele patru războaie ale lui Putin”, dedicată președintelui Federației Ruse, care este scrisă de istoricul și jurnalistul rus, Serghei Medvedev, profesor la Școala Superioară de Economie. 

 

6. Belarus nu exclude un 'răspuns în forţă' la ameninţările militare

Ministerul Apărării din Belarus a comunicat marţi că nu exclude un răspuns în forţă la ameninţările militare pe care le resimte.

 

7. UE se pregăteşte să ia ''decizii dificile'' împotriva Turciei

Uniunea Europeană va trebui să ia "decizii dificile" împotriva Turciei şi să încerce să obţină unanimitatea statelor membre pentru a impune sancţiuni economice, a anunţat luni şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

 

8. Distrugătorul american USS Roosevelt intră în Marea Neagră

Agenția de presă rusă RIA Novosti a preluat, pe 15.09.2020, un comunicat de presă al Flotei a 6-a a SUA, potrivit căruia distrugătorul USS Roosevelt se îndreaptă spre Marea Neagră.

 

9. Trei bombardiere americane B-52H au zburat din nou prin spațiul aerian ucrainean

Pe 14 septembrie, însoţite de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene Ucrainene, trei bombardiere strategice B-52H ale Forței Aeriene SUA s-au aflat pentru a doua oară, în mai puţin de zece zile, în spațiul aerian ucrainean. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel