Știrile zilei: Austria vrea să vândă Indoneziei avioanele de luptă Eurofighter; Turcia a început exerciţiul militar Mediterranean Storm; NATO organizează un amplu exerciţiu militar în Georgia

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 7 septembrie.

1. Austria vrea să vândă Indoneziei avioanele de luptă Eurofighter

Austria a fost de acord să discute cu Indonezia despre vânzarea flotei sale de 15 avioane de luptă Eurofighter, după ce ministrul apărării al acestei țări a făcut o ofertă informală pentru aeronavă la începutul acestei veri.

 

2. Cu tancurile la graniţa Ciprului (Foto/Video) Turcia a început exerciţiul militar Mediterranean Storm

Forțele armate ale Turciei au început duminică exercițiile militare anuale în autoproclamata Republica Turca a Ciprului de Nord - o entitate recunoscută doar de Ankara - pe măsură ce tensiunile cu Grecia pentru estul Mediteranei sunt tot mai ridicate. Iar ca demonstraţie de forţă, misterul turc al Apărării a dispus dislocarea mai multor tancuri Leopard 2A4 şi M60T.

 

3. NATO organizează un amplu exerciţiu militar în Georgia

Manevre militare comune ale NATO şi Georgiei au început luni în această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, care intenţionează să se alăture Alianţei Nord-Atlantice, spre marea nemulţumire a Rusiei

 

4. Rusia efectuează un zbor de observare peste Ungaria și Cehia

În perioada 7-11 septembrie, un grup rus de inspectori efectuează un zbor de observare peste teritoriul Republicii Cehe, transmite Ministerul Apărării din Rusia.

 

5. Serghei Şoigu susţine că NATO simulează cu regularitate atacuri cu rachete împotriva Rusiei

Avioane ale ţărilor NATO efectuează cu regularitate zboruri în cadrul cărora simulează atacuri cu rachete împotriva teritoriului Rusiei, a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu difuzat duminică seara de postul televiziunii publice Rossia-24, evocând un survol recent al unor bombardiere strategice americane B-52H Stratofortress deasupra Mării Baltice.

 

6. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, la un pas să declanşeze un incident diplomatic între Moscova şi Belgrad

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat duminică Moscova că s-a coborât până la 'primitivism şi vulgaritate' într-un atac la adresa sa, după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, afirmase - într-o postare pe Facebook - că la întâlnirea de la Casa Albă de săptămâna trecută s-ar fi aşezat mai bine în faţa preşedintelui american Donald Trump în celebra poziţie a actriţei Sharon Stone din filmul ''Basic Instinct'', relatează Reuters şi postul de radio Eho Moskvî pe pagina sa electronică.

 

7. Braţul lung al propagandei ruse de la Tiraspol: Moldova este un stat agresor, care planifică să se unească cu România

Criza informațională a pus în pericol încercările de soluționare a conflictului transnistrean. Mass-media din regiunea transnistrean s-a concentrat de mult timp pe crearea unei imagini a Republicii Moldova ca fiind „o țară vecină” agresivă, care împiedică dezvoltarea Transnistriei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel