Rusia efectuează un zbor de observare peste Ungaria și Cehia

Eduard Pascu / 07 sep 2020 / 11:04

În perioada 7-11 septembrie, un grup rus de inspectori efectuează un zbor de observare peste teritoriul Republicii Cehe, transmite Ministerul Apărării din Rusia.

Potrivit lui Sergey Ryzhkov, șeful Centrului național rus pentru reducerea riscurilor nucleare, în cadrul Tratatului internațional privind Cerul Deschis, grupul rus de inspectori intenționează să efectueze un zbor cu un avion rus de observare An-30B peste teritoriul Republicii Cehe.

Zborul de observare va fi efectuat și peste teritoriul Ungariei în perioada 7-11 septembrie 2020 de la Baza Aeriană Papa din Ungaria. Raza maximă de zbor va fi de 800 de kilometri.

Aeronava rusă de observare va zbura de-a lungul rutei convenite, iar reprezentanții Ungariei de la bord vor monitoriza utilizarea echipamentelor speciale și respectarea dispozițiilor Tratatului privind cerul deschis, se arată în comunicatul Ministerului Apărării din Rusia.

Zborurile de observare în cadrul tratatului sunt efectuate pentru a promova o mai mare deschidere și transparență în activitățile militare ale statelor participante, precum și pentru a spori securitatea prin consolidarea încrederii.

Citește și: Rusia respinge ultimatumul Statelor Unite privind Tratatul Cer Deschis

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy