Rusia efectuează un zbor de observare peste Ungaria și Cehia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 7-11 septembrie, un grup rus de inspectori efectuează un zbor de observare peste teritoriul Republicii Cehe, transmite Ministerul Apărării din Rusia.

Potrivit lui Sergey Ryzhkov, șeful Centrului național rus pentru reducerea riscurilor nucleare, în cadrul Tratatului internațional privind Cerul Deschis, grupul rus de inspectori intenționează să efectueze un zbor cu un avion rus de observare An-30B peste teritoriul Republicii Cehe.

Zborul de observare va fi efectuat și peste teritoriul Ungariei în perioada 7-11 septembrie 2020 de la Baza Aeriană Papa din Ungaria. Raza maximă de zbor va fi de 800 de kilometri.

Aeronava rusă de observare va zbura de-a lungul rutei convenite, iar reprezentanții Ungariei de la bord vor monitoriza utilizarea echipamentelor speciale și respectarea dispozițiilor Tratatului privind cerul deschis, se arată în comunicatul Ministerului Apărării din Rusia.

Zborurile de observare în cadrul tratatului sunt efectuate pentru a promova o mai mare deschidere și transparență în activitățile militare ale statelor participante, precum și pentru a spori securitatea prin consolidarea încrederii.

Citește și: Rusia respinge ultimatumul Statelor Unite privind Tratatul Cer Deschis

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel