Știrile zilei: Turcia ar fi activat S-400 pentru a detecta avioane F-16 ale Greciei; NATO va părăsi Afganistanul împreună cu Statele Unite; US Navy vrea o flota cu 500 de nave

Sursa foto: The Aviation Geek Club
Sursa foto: The Aviation Geek Club

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 8 octombrie. 

1. Turcia ar fi activat S-400 pentru a detecta avioane F-16 ale Greciei. Congresul SUA cere clarificări imediate

Informațiile potrivit cărora Turcia a activat sisteme S-400 pentru a detecta aeronave F-16 ale Greciei sunt luate în cel mai serios mod de Congresul american, mai ales că în discuție sunt aeronave de vânătoare fabricate de SUA.

 

2. Stoltenberg: NATO va părăsi Afganistanul împreună cu Statele Unite

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reafirmat joi decizia Alianţei de a-şi retrage forţele din Afganistan "împreună" cu Statele Unite, după anunţul preşedintelui Donald Trump al unei retrageri până la Crăciun

 

3. Rusia își aduce aliați noi în Marea Neagră. Nave de luptă ale Egiptului vor participa la exerciții comune în regiune

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 08.10.2020, că reprezentanți ai Forțelor Navale din Federația Rusă și Egipt au confirmat planul exercițiului comun Podul prieteniei-2020.

 

4. US Navy vrea să dispună de un total de 500 de nave, dintre care 150 vor fi fără echipaj

Marina SUA vrea să își dubleze numărul de submarine ca parte a unui plan de modernizare pentru a construi mai mult de 500 de nave până în 2045 pentru a menține un avantaj competitiv față de alte puteri navale precum China și Rusia, a declarat marți secretarul apărării, Mark Esper,

 

5. Controversă cu avioanele F-16 ale Turciei dislocate în Azerbaidjan, după publicarea fotografiei (Foto)

Turcia nu a dorit să comenteze prea mult implicarea sa în conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia cu privire la zona disputată din Nagorno-Karabah.

 

6. Frontul din Karabah. Israelul, dispus să suspende aprovizionarea cu arme către Azerbaidjan?

În cursul acestei săptămâni, mai multe publicaţii mass-media israeliene au relatat că Israelul ar putea suspenda furnizarea de arme către Azerbaidjan, deoarece acestea au un impact major asupra modului în care confruntările militare se desfăşoară în regiunea disputată Nagorno-Karabakh și nu contribuie cu nimic la soluţionarea paşnica a conflictului.

 

7. KGB-ul transnistrean a răpit un polițist moldovean. Se cere demisia imediată a directorului Serviciului de Informații și Securitate.

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești din cadrul IGP al Republicii Moldova a fost răpit ieri dimineață de către mascații așa-zisului KGB transnistrean (Ministerul Securității Statului de la Tiraspol). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel