Știrile zilei: Klaus Iohannis, insultat de ministrul ungar de externe; România combate minciunile propagandei de la Moscova; Armata germană a solicitat 4.000 de camioane militare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de vineri, 19 iunie.

1. Ministrul de externe al Ungariei, insulte fără precedent la adresa președintelui Iohannis

 

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, lansează un nou atac violent la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că acesta este ”un politician extremist antimaghiar”.

 

2. România combate minciunile propagandei de la Moscova | Aurescu, despre Strategia Naţională de Apărare a Ţării: Nu spunem că Rusia este un stat inamic

 

România nu afirmă că Rusia este "un stat inamic", ci menţionează comportamentul acestei ţări, "care a fost agresiv, în anii trecuţi", a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 

3. OGMA a finalizat modernizarea primelor două F-16 care vor fi livrate Forțelor Aeriene Române

 

Compania portugheză OGMA a anunțat că două aeronave din cele cinci pe care România le-a achiziționat au fost reparate și modernizate.

 

4. Siria: Convoi rusesc de blindate, blocat şi încercuit de mai multe vehicule militare ale US Army

 

Interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, din nou, la apariţia unui mic incident între un convoi militar rusesc şi unul al armatei americane.

 

5. Armata germană a solicitat 4.000 de camioane militare de la compania Rheinmetall

 

În perioada 2021 – 2027, compania Rheinmetall MAN va trebui să livreze armatei germane toate cele aproximativ 4000 de camioane militare. Valoarea contractului pentru toate cele 4.000 de camioane - de tip HX44M 8 × 8 - reprezintă aproximativ 2 miliarde de euro.

 

6. Două bombardiere americane B-52, interceptate de avioane de vânătoare ruseşti deasupra Mării Ohotsk

 

Rusia a ridicat vineri de la sol avioane de vânătoare pentru a intercepta şi escorta două bombardiere americane B-52 care survolau Marea Ohotsk, în largul coastei ruse din Extremul Orient.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel