Știrile zilei: Armata poloneză a prezentat tancul Leopard 2PL; Ungaria a comadat 218 vehicule de luptă; Belarus vrea să intre pentru Rusia într-un război împotriva Occidentului

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 10 septembrie.

1. Ungaria a comadat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx

Cea mai mare companie germană de apărare Rheinmetall a anunțat că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx.

 

2. Lukașenko spune că Belarusul e pregătit să intre pentru Rusia într-un război împotriva Occidentului

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko continuă seria declarațiilor controversate pe fondul tensiunilor tot mai mari din țara sa. Liderul autoritar de la Minsk a vorbit de un război împotriva Occidentului pentru apărarea Rusiei.

 

3. După Polonia, Hyundai Rotem oferă noul tanc principal de luptă K2PL Cehiei și Slovaciei

Hyundai Rotem oferă companiilor din industria de apărare poloneză posibilitatea de a produce împreună tancul principal de luptă K2PL, o variantă a K2 Black Panther. Totodată, firma sud coreeană oferă tancul K2PL și altor țări din Estul Europei.

 

4. Armata poloneză a prezentat tancul Leopard 2PL, versiunea modernizată a versiunii 2A4 (Foto)

La MSPO 2020, expoziția de apărare din Polonia, armata poloneză a prezentat un lot de tancuri Leopard 2PL Main Battle Tank (MBT), o versiune modernizată a versiunii germane Leopard 2A4 achiziționată de Polonia în anii 2000. Modernizarea acestor tancuri se desfășoară în prezent în cooperare cu compania germană Rheinmetall și consorțiul industrial polonez - Grupul Polonez de Armament (PGZ).

 

5.  Implicații pentru Federația Rusă ale unei eventuale închideri a strâmtorilor turcești de la Marea Neagră

În ultima perioadă, se vehiculează tot mai des ideea închiderii de către Turcia a Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, care asigură transferul navelor, inclusiv a celor militare, din Marea Neagră spre Marea Mediterană și invers. 

 

6.  Un politician rus propune o confederație rusă formată din Belarus, dar și Transnistria, Donbas și alte regiuni separatiste

Belarusul și regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar putea deveni parte a confederației ruse, spune liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, iar pentru asta trebuie schimbată Constituția Federației Ruse. 

 

7. Chinezii ar fi testat un prototip al avionului stealth J-31, răspunsul Beijingului împotriva F-35 (Foto)

Pe rețelele de socializare circulă de câteva zile o imagine cu o aeronavă chineză, toate datele indicând că ar fi vorba de un prototip J-31, cunoscut și sub denumirea de FC-31 Gyrfalcon, răspunsul Chinei împotriva avioanelor F-35 americane.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel