Știrile zilei: 300 de ruşi, ucişi în Siria de armata americană; România domină regiunea în ceea ce privește Forțele Aeriene; Poziția României, după ce SUA au făcut apel la o coaliție împotriva Chinei

F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române
F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 30 iulie.

1. Mike Pompeo: Armata americană a ucis în Siria 300 de ruşi ''care au ameninţat America''

Secretarul american de stat Mike Pompeo, căruia congresmenii i-au cerut joi să explice aparenta inerţie a SUA în faţa ameninţărilor Rusiei împotriva soldaţilor americani în Afganistan, a invocat moartea a circa 300 de ruşi în Siria pentru a demonstra fermitatea Washingtonului.

 

2. Analist militar sârb: România domină regiunea în ceea ce privește Forțele Aeriene

Astfel, subliniază Galovic, când vine vorba de puterea aeriană, România domină regiunea deoarece „deține aeronave F-16 și, în baza cooperării cu Israelul, și-a modernizat aeronavele MiG-21”. Expertul sârb face referire la LanceR, construit și modernizat în colaborare cu compania Elbit din Israel la Aerostar Bacău.

 

3, Reţinerea mercenarilor din Wagner Group în Belarus | Rusia neagă orice implicare, iar Ucraina îi vrea arestaţi

Belarus a anunțat, în cursul zilei de marţi, că serviciu naţional de securitate (KGB) a reținut 32 de mercenari angajați ai companiei militare private rusești (PMC) Wagner Group, în apropiere de Minsk, iar o altă persoană, cea de-a 33-a, a fost reținută în sudul țării, a precizat agenția de presă BelTA din Belarus. 

 

4. Poziția României, după ce SUA au făcut apel la o coaliție împotriva Chinei. Bucureștiul va face o evaluare

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre poziția României, ca urmare a apelului secretarului american de stat american Mike Pompeo care a invitat comunitatea internaţională la constituirea unei coaliţii mondiale pentru a contracara China.

 

5. Trump atacă din nou Germania și spune că relația ei cu Rusia e motivul retragerii trupelor US Army

Președintele american Donald Trump își continuă conflictul cu Germania și confirmă că SUA intenționează să retragă o parte din trupele sale din această țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel