Știrile zilei: 300 de ruşi, ucişi în Siria de armata americană; România domină regiunea în ceea ce privește Forțele Aeriene; Poziția României, după ce SUA au făcut apel la o coaliție împotriva Chinei

DefenseRomania Team / 31 iul 2020 / 08:05
F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române
F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 30 iulie.

1. Mike Pompeo: Armata americană a ucis în Siria 300 de ruşi ''care au ameninţat America''

Secretarul american de stat Mike Pompeo, căruia congresmenii i-au cerut joi să explice aparenta inerţie a SUA în faţa ameninţărilor Rusiei împotriva soldaţilor americani în Afganistan, a invocat moartea a circa 300 de ruşi în Siria pentru a demonstra fermitatea Washingtonului.

 

2. Analist militar sârb: România domină regiunea în ceea ce privește Forțele Aeriene

Astfel, subliniază Galovic, când vine vorba de puterea aeriană, România domină regiunea deoarece „deține aeronave F-16 și, în baza cooperării cu Israelul, și-a modernizat aeronavele MiG-21”. Expertul sârb face referire la LanceR, construit și modernizat în colaborare cu compania Elbit din Israel la Aerostar Bacău.

 

3, Reţinerea mercenarilor din Wagner Group în Belarus | Rusia neagă orice implicare, iar Ucraina îi vrea arestaţi

Belarus a anunțat, în cursul zilei de marţi, că serviciu naţional de securitate (KGB) a reținut 32 de mercenari angajați ai companiei militare private rusești (PMC) Wagner Group, în apropiere de Minsk, iar o altă persoană, cea de-a 33-a, a fost reținută în sudul țării, a precizat agenția de presă BelTA din Belarus. 

 

4. Poziția României, după ce SUA au făcut apel la o coaliție împotriva Chinei. Bucureștiul va face o evaluare

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre poziția României, ca urmare a apelului secretarului american de stat american Mike Pompeo care a invitat comunitatea internaţională la constituirea unei coaliţii mondiale pentru a contracara China.

 

5. Trump atacă din nou Germania și spune că relația ei cu Rusia e motivul retragerii trupelor US Army

Președintele american Donald Trump își continuă conflictul cu Germania și confirmă că SUA intenționează să retragă o parte din trupele sale din această țară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy