Ţinta sunt tancurile ocupantului rus (Video). Sfaturi privind utilizarea sistemelor Javelin, oferite cetăţenilor ucraineni

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zile de astăzi, Forţele Ucrainene pentru Operaţii Speciale au postat pe pagina lor de Facebook un material video în care explică modul în care poate fi utilizat sistemul de rachete antitanc Javelin, oferit Forţelor Armate Ucrainene de către SUA și statele baltice.

Este lesne de înţeles că acest material video în care sunt explicate instrucţiunile de utilizare ale unui sistem de rachete antitanc Javelin se adresează civililor ucraineni care vor să lupte împotriva forţelor ruse de ocupaţie.

Acest material video nu se adresează militarilor ucraineni, deoarece aceștia au participat de-a lungul timpului, într-un număr destul de mare, la cursuri de pregătire şi tragere cu sisteme de rachete antitanc Javelin.

Chiar la sfârşitul anului 2021, cu două luni înainte ca Rusia să recurgă la o nouă invazie asupra Ucrainei, armata ucraineană folosea sistemele Javelin într-un exercițiu în zona de responsabilitate a Operaţiunii Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO), lângă linia de contact cu forţele separatiste pro-ruse.

 

Instrucţiuni privind utilizarea sistemului Javelin, oferite de Forţele Ucrainene pentru Operaţii Speciale

 

Astfel, Comandamentul Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei precizează că acest sistem de rachete antitac (ATGM) este unul dintre cele mai moderne din arsenalul Forțelor Armate și este conceput pentru a distruge vehiculele blindate grele inamice la o distanță de până la 2,5 km.

 

Au fost oferite şi instrucţiuni privind utilizarea sistemului NLAW

 

Săptămâna trecută, am precizat că un membru al ONG-ului ucrainean Sokil a postat, pe pagina de Facebook a asociaţiei, un scurt material video în care explică modul în care poate fi utilizat sistemul de rachete antitanc NLAW, oferit Forţelor Armate Ucrainene, la începutul lunii ianuarie, de către Marea Britanie.

Astfel, instrucţiunile privind utilizarea sistemului NLAW sunt următoare: Înainte de utilizare, lansatorul trebui armat, piedica şi sistemul de ochire trebuie deschise, după care luați o poziție și asigurați-vă că nu se află nimeni în spatele lansatorului. Înainte de a apăsa pe declanşator, este necesar să vă asiguraţi că deschideţi focul asupra unui tanc rusesc. Apoi, trebuie să apăsaţi pe declanşator și să urmăriți ținta timp de 3-5 secunde. După ce aţi deschis focul părăsiți imediat poziția. Veți vedea rezultatul loviturii dintr-o zonă mai sigură.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel