The New York Times a obținut dovezi că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

The New York Times a obținut mii de înregistrări ale forțelor aeriene ruse care, coroborate cu alte dovezi, arată pentru prima dată că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria.

Jurnaliștii au făcut o investigație și au reconstituit o zi de lovituri aeriene folosind probe video, jurnale de zbor, relatări ale martorilor oculari, postări social media, dar mai ales mii de comunicații radio - niciodată date publicității până acum - din rândul forțelor aeriene ruse. Jurnaliștii și-au petrecut săptămâni întregi încercând să le descifreze limbajul codificat.

Bombardamentele pe care le-au documentat jurnaliștii americani au avut loc în 5 și 6 mai anul acesta. Patru spitale au fost bombardate în numai 12 ore, iar piloții ruși nu sunt străini de aceste acțiuni, arată ancheta jurnaliștilor.

Rusia a fost acuzată însă în repetate rânduri că atacă sistematic spitalele și clinicile din zonele aflate sub controlul rebelilor ca parte a strategiei sale de a asigura victoria președintelui Bashar al-Assad în războiul care durează deja de opt ani. Organizația Medici pentru Drepturile Omului, care monitorizează atacurile asupra personalului medical din Siria, a înregistrat cel puțin 583 de astfel de atacuri începând din 2011. Dintre acestea, 266 s-au petrecut din septembrie 2015, de când Rusia a intervenit în Siria. În jur 900 de cadre medicale au murit în cei opt ani de război.

Vezi și: Aviația rusă a efectuat un bombardament asupra forțelelor de opoziție ale regimului Bashar al Assad - Video 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel