Thailanda cumpără elicoptere de atac Little Bird AH-6i

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Pentagonul a aprobat vânzarea către Thailanda a opt elicoptere de atac Boeing AH-6i, precum și arme și echipamente asociate, transmite Jane.

Vânzarea a fost anunțată de Defense Security Cooperation Agency (DSCA) pe 24 septembrie, este evaluată la 400 milioane de dolari și va permite Armatei Regale Thailandeze (RTA) să retragă din uz cele șapte elicoptere de atac Bell AH-1F Cobra învechite.

Tranzacția constă în opte elicoptere Little Bird AH-6i, 50 de rachete aer-sol Hellfire, 50 de rachete ghidate Hellfire, 200 de rachete ghidate sistem BAE Advance Precision Kill Weapon (APKWS), 10 mitraliere rotative Dillion M134 7,62 mm, patru mitraliere General Dynamics GAU-19 / B 12,7 mm, 500 de rachete calibru 70 mm Hydra, 20 de ochelari de vedere nocturnă, opt camere WESCAM MX-10Di electro-optice / infraroșu (EO / IR), precum și alte echipamente de suport.

"Ca parte a unui efort mai larg de modernizare militară, aceste elicoptere AH-6i vor oferi sprijin aerian forțelor de operațiuni speciale, vehiculelor de infanterie Stryker și unităților de pază a frontierei", a transmis DSCA.

Această vânzare pentru Thailanda vine la aproximativ 21 de luni după ce armata americană a aprobat construcția până la 120 de elicoptere AH-6 pentru Arabia Saudită și alți aliați nedivulgați. Cererea a vizat fabricarea și livrarea elicopterelor Little Bird în configurațiile AH-6SA (Arabia Saudită) și AH-6i (Internațional).

US Army a declarat că elicopterele AH-6SA / AH-6i vor fi livrate în configurația îmbunătățită. Aceasta cuprinde lame rotor principale compuse, elemente de fixare HI-LOK, sistem de rotor de coadă în direcție inversă (inclusiv controale de zbor direcționale și arbore de antrenare a rotorului de coadă) și un braț de coadă extins.

Vezi și: Elicopter modernizat de Boeing pentru Forțele Speciale ale SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel