Tensiuni în Orient. Un palestinian rănit de armata israeliană a decedat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un adolescent palestinian lovit de gloanţe în luna mai de forţele israeliene în cursul altercaţiilor de la graniţa cu Fâşia Gaza a încetat din viaţă miercuri din cauza rănilor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, citat de AFP.

Adolescentul, "în vârstă de 16 ani, a murit după ce a fost rănit la cap la est de oraşul Gaza, la 14 mai", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ashraf al-Qudra.

Decesul ridică la 63 numărul palestinienilor ucişi la 14 mai, când mii de palestinieni s-au adunat în apropierea barierei de securitate care separă Fâşia Gaza de statul evreu pentru a protesta faţă de transferul ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

De la 30 martie, locuitorii din Fâşia Gaza manifestează de-a lungul barierei care separă enclava de Israel pentru a denunţa blocada israeliană, instituită de peste zece ani, şi pentru dreptul la întoarcere a palestinienilor care au fugit sau au fost alungaţi de pe pământurile lor la crearea statului Israel în 1948.

Cel puţin 139 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la începutul mişcării de protest. Niciun israelian nu a fost ucis.

Israelul afirmă că a tras cu gloanţe reale în ultimă instanţă pentru a-şi proteja frontierele şi a pune capăt tentativelor de infiltrare peste graniţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel