Tensiuni în Orient. SUA dau asigurări că nu caută un război cu Iranul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Un avion F/A-18F, pregătintu-se să decoleze de pe portavionul american USS Abraham Lincoln Sursă foto: US Navy
Un avion F/A-18F, pregătintu-se să decoleze de pe portavionul american USS Abraham Lincoln Sursă foto: US Navy

Oficiali americani, între care secretarul de stat Mike Pompeo şi secretarul în exerciţiu al Apărării, Patrick Shanahan, le-au dat asigurări, marţi, congresmenilor americani că Statele Unite nu caută un război cu Iranul.

Cei doi au adăugat că recentele măsuri luate în regiunea Orientului Mijlociu, între care consolidarea prezenţei militare, sunt menite să descurajeze republica islamică.

După briefing-ul cu uşile închise, şeful în exerciţiu al Pentagonului a spus reporterilor că i-a informat pe membrii Congresului cu privire la ce a făcut Departamentul Apărării de când a primit informaţii secrete credibile despre ameninţările iraniene împotriva intereselor Statelor Unite în Orientul Mijlociu şi împotriva forţelor americane acolo, informează Radio România Actualități.

 

SUA nu caută un război cu Iranul

 

"Am descurajat, datorită desfăşurării de echipamente militare, atacuri impotriva forţelor americane. Ne concentrăm cel mai mult acum asupra prevenirii unor acţiuni greşite ale iranienilor.

Nu dorim ca situaţia să escaladeze. Acţiunile noastre sunt menite de a descuraja, nu de a lansa un război", a preiczat Patrick Shanahan.

Secretarul de stat Mike Pompeo a brifat şi el cu membrii Congresului, care au criticat Administraţia Trump că nu a comunicat cu ei în vreme ce a răspuns ameninţării iraniene.

După briefing-ul cu uşile închise, Mike Pompeo a spus reporterilor: "Am plasat recentele informaţii în contextul celor 40 de ani de istorie de activităţi teroriste ale Iranului. Eforturile noastre au fost în ultimele zile menite să descurajeze Iranul."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel