Tensiuni în Golful Persic - Iranul monitorizează toate navele americane prezente în regiune

S.I. Catalin / 23 iul 2019 / 14:11

Iranul monitorizează toate navele americane prezente în regiunea Golfului şi are o arhivă cu imagini ale acţiunilor lor cotidiene, a afirmat marţi contraamiralul Hossein Khanzadi, potrivit Clubului Tinerilor Jurnalişti, relatează Reuters.

Iranul şi Statele Unite au ajuns în pragul unui conflict luna trecută după ce Republica Islamică a doborât o dronă americană, provocând aproape o ripostă pe care preşedintele Donald Trump a anulat-o în ultimul moment.

Contraamiralul Hossein Khanzadi a declarant ca Iranul monitorizează atent ,,toate navele inamice, în special pe cele americane’’ de la momentul în care acestea se pun în mişcare şi până când intră în regiunea Golfului Persic, adăugând că forţele armate ale Iranului deţin informaţii despre tipul misiuni fiecărei nave în regiune.

,,Avem imagini complete şi o arhivă cuprinzătoare a traficului desfăşurat zilnic şi în fiecare moment al forţelor coaliţiei şi al navelor SUA", a precizat el.

Iranul va organiza exerciţii navale comune cu ţările aliate pentru prima dată la sfârşitul anului calendaristic iranian, în martie 2020, a spus Khanzadi, fără a preciza ţările care ar participa la exerciţii.

Tensiunile au crescut între Iran şi Marea Britanie după ce Republica Islamică a sechestrat vinerea trecută un petrolier britanic deoarece a intrat în coliziune cu un vas de pescuit.

Ministrul britanic de externe a declarat luni că Marea Britanie va încerca să obţină desfăşurarea unei misiuni de protecţie europene în Golf după sechestrarea unui petrolier britanic de către Iran. Anunţul şefului diplomaţiei britanice a venit la câteva zile după ce Iranul a sechestrat un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz.

Cu două săptămâni în urmă, Marina regală britanică a ajutat la sechestrarea unui petrolier iranian în largul Gibraltarului.

Infanteria marină britanică a reţinut pe 4 iulie petrolierul iranian Grace 1 în largul Gibraltarului, acuzându-l de încălcare a sancţiunilor impuse Siriei. "Monitorizăm toate navele inamice, în special din America, în fiecare moment, de la plecarea lor până când intră în regiune", a spus Khanzadi, precizând că imaginile au fost înregistrate folosind drone iraniene.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy