Tensiuni în Golful Persic: Franţa, M.Britanie şi Germania îşi vor coordona mijloacele militare în regiune

S.I. Catalin |
Data publicării:

Franţa, Marea Britanie şi Germania preconizează să se "coordoneze" şi "să-şi împărtăşească informaţii" în Golful Persic, în vederea consolidării securităţii maritime, dar fără să desfăşoare alte mijloace militare suplimentare, anunţă într-un interviu publicat joi ministrulfrancez al Armatelor Florence Parly, relatează AFP.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, îndepărtat joi din Guvernul lui Boris Johnson, anunţa luni că-şi dorea să se înfiinţeze o "misiune de protecţie maritimă condusă de europeni" la Golful Persic, după ce Iranul a imobilizat un petrolier suedez care naviga sub pavilion britanic, Stena impero, în Strâmtoarea Ormuz.

,,Noi am avut contacte foarte recente, cu Germania şi Regatul Unit, în vederea construirii unei acţiuni comune. Ea va contribui la securizarea traficului maritim la Golful Persic şi la a avea o apreciere a situaţiei în mod autonom", comentează ministrul în acest interviu acordat cotidianului regional L'Est Républicain.

,,Discuţiile sunt în curs. Avem toate mijloacele la faţa locului. Nu este vorba despre o consolidare, ci de a ne coordona mijloacele şi a ne împărtăşi informaţiile", subliniază ministrul francez, precizând, astfel, anunţuri făcute marţi de către ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, care a evocat discuţii între europeni în vederea lansării "unei misiuni de urmărire şi observare a securităţii maritime la Golful" Persic.

,,Acţionăm să ne organizăm noi între noi, europenii, însă un lucru este sigur, comportamentul nostru are un singur obiectiv, şi anume scăderea tensiunilor actuale şi apărarea intereselor noastre", a precizat Parly.

,,Noi nu vrem să contribuim la o forţă care ar putea fi percepută ca agravând tensiunile", a insistat ea, deoarece europenii încă speră în continuare să salveze Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel