Te rog, nu mă dezamăgi! Reacţia unu militar ucrainean când distruge un tanc rusesc, folosind sistemul Stunga-P

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În aceste zile, sisteme de rachete antitanc, fabricate de industria ucraineană de apărare, dovedesc că sunt la fel de eficient ca sisteme antitanc NLAW şi Javelin, atunci când vine vorba de distrus tancurile ocupantului rus.

Astăzi, biroul ucrainean de proiectare a tehnicii militare „Luch” a publicat pe pagina sa de Facebook un material video cu momentul în care militarii ucraineni lovesc cu foarte mare precizie un tanc al forţelor ruse de ocupaţie, folosit sistemul ucrainean de rachete antitanc Stunga-P.

Materialul video publicat pe compania ucraineană Luch a devenit repede viral pe reţele de socializare, deoarece în momentul fixării ţintei asupra tancului rusesc unul dintre militarii ucraineni spune: ,,Te rog, nu mă dezamăgi!’’, urmat de ’’GOOOOL!’’ – reacţie ca urmare a faptului că sistemul de rachete antitanc Stunga-P a lovit ţinta.


„Stugna-P” este echipat cu un sistem de ghidare cu fascicul laser semi-automat fabricat în Ucraina. Sistemul antitanc a fost conceput pentru a distruge tancuri și alte ținte blindate, inclusiv cele echipate cu sistemul activ de protecție. De asemenea, sistemul Stugna-P pot doborî şi elicoptere.

În comparaţie cu sisteme antitanc NLAW şi Javelin, folosite foarte mult în acesta perioada de militarii ucraineni, Stugna-P este mult mai greau de transportat. Cu acesta nu se poate trage de pe urmă şi are nevoie să fie instalat pe un trepied.

Dar, acest lucru nu reprezintă un mare minus, deoarece sistemul are o rază de acțiune de 4.000 de metri și poate pătrunde în armuri cu o grosime de până la 800 de milimetri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel