Armata israeliană se inspiră din războiul din Ucraina și echipează tancurile Merkava cu bariere anti-drone înainte de invazia Gaza

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Imaginile au arătat vehicule israeliene cu structuri modificate, al căror scop este de a proteja soldații din interior de explozibilul aruncat din drone.

Forțele armate israeliene pregătesc o pătrundere terestră în Gaza, dar riscurile sunt majore.

Teroriștii Hamas și-au pregătit o apărare puternică, iar modernele tancuri Merkava vor înfrunta tuneluri cu capcane, luptători care folosesc rețeaua subterană pentru a lovi și să dispară și o serie de armament Hamas care include rachete antitanc Kornet de fabricație rusă.

În plus, Hamas a arătat că poate utiliza și drone care transportă dispozitive antitanc.

Așa cum remarca și generalul Cristian Barbu, la podcastul Obiectiv EuroAtlantic de la DefenseRomania, noile utilizări ale dronelor, în războiul din Ucraina, au schimbat complet câmpul de luptă, expunând vulnerabilitățile tancurilor.

Tanc T-55 rusesc distrus în Ucraina. Tancul era echipat cu un sistem de protecție improvizat, de tip cușcă metalică. Photo credit: NMFTE @Telegram via Defence Express

Practic, dronele exploatează porțiunea cea mai slab protejată a unui tanc - partea superioară - care nu dispune de un blindaj adaptat unei lovituri cu dispozitive antitanc lansate, la un unghi de 90 de grade, de deasupra blindatului.

 

Israelul își dotează tancurile cu structuri anti-dronă

 

Tancurile israeliene care sunt masate la gardul care împrejmuiește Gaza au fost echipate cu „cuști” anti-drone, similare cu cele folosite în războiul Rusia-Ucraina, potrivit unei analize The Washington Post

Publicația a distribuit imagini care arată vehicule israeliene cu structuri modificate, al căror scop este de a proteja soldații din interior de orice explozibil aruncat de drone.

„Opinia mea este că atacurile Hamas au dat Israelului impulsul de a instala cuștile pe scară largă”, a declarat pentru Post Mark Cancian, consilier principal al Centrului de Studii Strategice și Internaționale. „Probabil a fost ceva la care s-au gândit înainte, deoarece toată lumea urmărește cu atenție războiul din Ucraina.”

„O întrebare interesantă este dacă aceste structuri vor deveni standard pentru vehiculele blindate aflate în conflict”, a declarat Cancian. „Statele Unite nu și-au echipat tancurile cu cuști, dar aceasta poate fi o lecție pe care armatele trebuie să o învețe pe calea grea.”

Imagini video de la atacurile Hamas din 7 octombrie au arătat cum gruparea teroristă Hamas a folosit drone pentru a arunca explozibili asupra instalațiilor de comunicații israeliene, ajutând la prevenirea unui răspuns rapid din partea IDF. 

Dronele, care păreau a fi drone comerciale ușor accesibile pentru cumpărare, au condus la temeri că această metodă relativ simplă de atac ar putea fi adoptată de alte grupuri insurgente din întreaga lume. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel