Vești proaste pentru Rusia: Tancuri Abrams în Ucraina. Marele anunț urmează să fie făcut de SUA ca urmare a unui „acord diplomatic” cu Germania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mobilitate militară: Transport feroviar de tancuri americane Abrams, foto: U.S. Army
Mobilitate militară: Transport feroviar de tancuri americane Abrams, foto: U.S. Army

Statele Unite ar putea anunța oficial, în următoarele zile, livrarea de tancuri Abrams către Ucraina. Potrivit Wall Street Journal, administrația Biden "înclină spre trimiterea unui număr semnificativ de tancuri Abrams M1 către Ucraina". Se pare că între SUA și Germania există un „acord diplomatic”.

Sursa citată precizează că anunțul privind transferul Abrams va face parte dintr-un "acord diplomatic amplu" cu Germania, care, la rândul său, va accepta să transfere tancuri Leopard 2 către Ucraina și va da undă verde și pentru furnizarea de tancuri Leopard către alte țări europene care deţin acest tip de tehnica militară.

În același timp, Sky News, citând oficiali ai Pentagonului, relatează că decizia ar putea include transferul a 10 tancuri Abrams către Ucraina.

 

Vești proaste pentru Rusia: Abrams și Leopard 2 pentru Ucraina

 

După cum menţionează Wall Street Journal, Casa Albă a refuzat să comenteze informaţiile în mod oficial. În același timp, Wall Street Journal notează că Statele Unite și-au schimbat poziția cu privire la furnizarea de tancuri Abrams după o convorbire telefonică care a avut loc între președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz, la 17 ianuarie.

Un anunț privind livrarea de tancuri ar putea face parte dintr-o încercare de a ieși din blocajul diplomatic cu Germania, care a indicat săptămâna trecută SUA că nu va trimite tancuri Leopard în Ucraina decât dacă oficiialii americani sunt de acord să trimită tancuri M1 Abrams.

Cotidianul german Der Spiegel și alte publicații germane au publicat marți seara articole în care se susţine că guvernul de la Berlin a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Această decizie vine în urma unei dezbateri îndelungate pe această temă între aliații NATO și intervine după ce, marți, Polonia a cerut oficial Berlinului permisiunea de a trimite o parte din tancurile sale Leopard 2 în Ucraina.

Un oficial german a declarat reporterilor că această problemă a făcut obiectul unor discuții intense între Washington și Berlin timp de mai bine de o săptămână și părea să fie aproape de o rezolvare.

Tanc Abrams american

Administrația Biden nu a exclus niciodată complet posibilitatea de a trimite tancuri americane, dar oficialii americani au declarat public săptămâna trecută că nu este momentul potrivit pentru a trimite tancurile M1 Abrams, deoarece acestea sunt prea dificil de întreținut și de operat.

În același timp, oficialii Casei Albe și ai Departamentului de Stat al SUA înclinau în continuare spre o decizie pozitivă privind transferul de echipamente. Acest lucru se datorează dificultăților negocierilor privind furnizarea de tancuri Leopard.

Oficialii Casei Albe nu au comentat pentru jurnaliști informațiile privind transferul tancurilor Abrams. După cum s-a raportat anterior, Polonia a înaintat o cerere Germaniei pentru a transfera tancuri Leopard.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel