Oficialii de la Berlin ar fi luat în sfârşit decizia mult aşteptată: Tancurile germane Leopard 2 ajung în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cotidianul german Der Spiegel și alte publicații germane au publicat marți seara articole în care se susţine că guvernul de la Berlin a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Această decizie vine în urma unei dezbateri îndelungate pe această temă între aliații NATO și intervine după ce, marți, Polonia a cerut oficial Berlinului permisiunea de a trimite o parte din tancurile sale Leopard 2 în Ucraina.

Cotidianul Der Spiegel a relatat că decizia ar implica trimiterea a cel puțin o companie de tancuri Leopard 2A6. Versiunea 2A6 este a doua cea mai nouă versiune disponibilă și cea mai recentă disponibilă în număr mai mare.

Spiegel a atribuit informațiile sale unor surse guvernamentale, dar nu le-a numit în mod direct. NTV a publicat un articol similar, iar agenția de știri DPA a relatat ulterior că "sursele sale din coaliție" au spus același lucru. Dar guvernul nu a comentat în mod public informaţiile apărute în presă.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a refuzat să comenteze informaţia, iar ministerul apărării nu a fost disponibil imediat pentru confirmare.

Decizia se referă la minimum o companie de tancuri Leopard 2 A6 din stocurile armatei germane, afirmă publicaţia citată, adăugând că şi alte ţări aliate, de exemplu cele scandinave, intenţionează să procedeze similar cu Germania.

Marți dimineață, la o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Berlin, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat: "Mă aștept să se ajungă în scurt timp la o decizie" în ceea ce privește exportul de tancuri Leopard către Ucraina.

Pistorius a declarat că au început deja diverse lucrări pregătitoare pentru a facilita astfel de exporturi în cazul în care acestea vor fi aprobate, abordând aspecte precum muniția, întreținerea și reparațiile și instruirea trupelor ucrainene pentru a le opera.

"Ne pregătim deja pentru toate acestea", a declarat Pistorius, care a depus jurământul abia joia trecută, în urma demisiei predecesorului său. De asemenea, acesta a precizat că  Germania nu va bloca statele aliate să livreze tancuri lor Leopard în Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel