Tanc rusesc T-90, fotografiat pe un trailer în SUA

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe forumurile de discuții militare din SUA au apărut imagini cu ceea ce pare a fi un tanc rusesc T-90 în timp ce este transportat pe un trailer spre o destinașie necunoscută, transmite defence blog.

Într-un grup de Facebook axat pe discuții despre „vehicule militare rusești”, un utilizator a distribuit imagini cu un camion care transporta un tanc. Vehiculul blindat seamănă după dimensiune și design cu T-90, un tanc de luptă rusesc din generația a treia care a intrat în serviciu în 1993.

Sursa menționată, care citează experți din domeniul apărării, încearcă să explice interesanta fotografie. Potrivit acestora, cel mai probabil ar fi vorba despre un kit special prin care US Army a dat unui tanc T-72 înfățișarea unui T-90 pentru a transpune exercițiilor în care trupele americane sunt implicate, un mediu cât mai real.

 

Despre tancul rusesc T-90

 

T-90, tanc din generația a treia, a intrat în serviciu la începutul anilor 1990. Este în prezent cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Ruse.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

Amintim că, producătorul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat în 2017 un contract cu Ministerul Apărării din Rusia privind livrarea de tancuri T-90M, varianta modernizată. Primele tancuri vor ajunge în cursul acestui an sub comanda Armatei Rusiei.

Vezi și: Pentagonul oferă noi detalii despre programul de upgrade al tancului Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel