Talibanii ridică din umeri după operațiunea SUA în care a fost asasinat Ayman al-Zawahiri, liderul Al Qaeda

Talibanii au susţinut joi că nu au informaţii despre moartea liderului Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, anunţată de preşedintele american Joe Biden în urma unui atac cu dronă efectuat de SUA în capitala afgană Kabul, relatează Agerpres, care citează agenţiile AFP şi EFE.

''Liderii Emiratului islamic al Afganistanului au cerut serviciilor de informaţii să efectueze o anchetă aprofundată şi serioasă asupra incidentului'', afirmă într-un comunicat guvernul afgan condus de talibani, care spun că nu au ''informaţii'' despre prezenţa lui Ayman al-Zawahiri în Afganistan.

Preşedintele Joe Biden a anunţat luni moartea liderului Al Qaeda, ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică de o dronă americană în timp ce se afla în balconul unei case din Kabul.

Asasinarea lui Zawahiri este cea mai grea lovitură dată reţelei Al Qaeda după ce forţele speciale americane l-au ucis pe Ossama bin Laden în 2011.

Faptul că liderul Al Qaeda era prezent la Kabul pune sub semnul întrebării promisiunea pe care talibanii au făcut-o SUA că nu vor găzdui grupări teroriste în Afganistan, în urma acordului semnat la Doha în februarie 2020 între talibani şi SUA care a condus la retragerea trupelor americane din Afganistan.

Talibanii au reiterat de altfel în declaraţia lor de joi că de pe teritoriul afgan nu există ''nicio ameninţare'' pentru nicio ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel