Talibanii au atacat un post militar din nordul Pakistanului

Eduard Pascu / 20 apr 2020 / 10:11

Cinci talibani și un soldat al armatei au fost uciși luni într-o ciocnire din nord-vestul Pakistanului, a spus armata, transmite agenția Anadolu.

Un grup de talibani, potrivit presei militare pakistaneze, a atacat un punct de control militar în apropiere de Miramshah, capitala districtului Waziristan de Nord, care se învecinează cu Afganistan. În schimbul de focuri un militar a fost ucis și alți trei au fost răniți. Cinci teroriști au fost uciși.

Waziristanul de Nord - denumit odată inima militanței - este una dintre cele șapte foste regiuni tribale semi-autonome din Pakistan, unde armata a desfășurat o serie de operațiuni din 2014 pentru a elimina aripa talibană pakistaneză, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Peste 5.000 de militanți suspecți și peste 700 de soldați au fost uciși în luptele care s-au dat în zonă în ultimii șase ani. Cu toate acestea, cifrele nu au putut fi verificate în mod independent, deoarece accesul mass-media la fostele zone tribale este restricționat.

Operațiunile militare pakistaneze, succesive, au împins TTP către Afganistan, iar Islamabad susține că rețeaua teroristă a înființat acum baze peste graniță pentru a ataca forțele de securitate pakistaniene. Operațiunile militare au forțat peste un milion de oameni să își părăsească gospodăriile, însă guvernul susține că 95% dintre ei s-au întors în casele lor.

Zonele, inclusiv Waziristan de Nord, au primit recent statutul de districte și au fuzionat cu provincia Khyber Pakhtukhwa.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy