Talibanii au atacat un post militar din nordul Pakistanului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cinci talibani și un soldat al armatei au fost uciși luni într-o ciocnire din nord-vestul Pakistanului, a spus armata, transmite agenția Anadolu.

Un grup de talibani, potrivit presei militare pakistaneze, a atacat un punct de control militar în apropiere de Miramshah, capitala districtului Waziristan de Nord, care se învecinează cu Afganistan. În schimbul de focuri un militar a fost ucis și alți trei au fost răniți. Cinci teroriști au fost uciși.

Waziristanul de Nord - denumit odată inima militanței - este una dintre cele șapte foste regiuni tribale semi-autonome din Pakistan, unde armata a desfășurat o serie de operațiuni din 2014 pentru a elimina aripa talibană pakistaneză, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Peste 5.000 de militanți suspecți și peste 700 de soldați au fost uciși în luptele care s-au dat în zonă în ultimii șase ani. Cu toate acestea, cifrele nu au putut fi verificate în mod independent, deoarece accesul mass-media la fostele zone tribale este restricționat.

Operațiunile militare pakistaneze, succesive, au împins TTP către Afganistan, iar Islamabad susține că rețeaua teroristă a înființat acum baze peste graniță pentru a ataca forțele de securitate pakistaniene. Operațiunile militare au forțat peste un milion de oameni să își părăsească gospodăriile, însă guvernul susține că 95% dintre ei s-au întors în casele lor.

Zonele, inclusiv Waziristan de Nord, au primit recent statutul de districte și au fuzionat cu provincia Khyber Pakhtukhwa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel