Taiwanul va organiza exerciţii militare, simulând apărarea împotriva unei invazii chineze

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Taiwanul va organiza exerciţii militare cu muniţie reală săptămâna aceasta, simulând apărarea insulei împotriva unei invazii chineze, au anunţat luni responsabili locali, citaţi de France Presse, în timp ce Beijingul efectuează noi exerciţii în jurul insulei.

"Ne vom antrena pentru a contracara atacurile inamice simulate asupra Taiwanului", a declarat purtătorul de cuvânt al corpului 8 al armatei, Lou Woei-jye, potrivit Agerpres.

Forţele insulei se vor antrena pentru a face faţă debarcărilor, marţi şi joi, în regiunea Pingtung din extremitatea sudică, a precizat armata taiwaneză.

Pentru aceste exerciţii vor fi desfăşuraţi câteva sute de soldaţi şi aproximativ 40 de obuziere, potrivit aceleiaşi surse.

Insula democratică şi autonomă trăieşte sub ameninţarea constantă a invaziei Chinei, care îşi consideră vecinul ca parte a teritoriului său ce va fi recuperat într-o zi, cu forţa dacă este necesar, aminteşte AFP.

Sfidând apelurile de a pune capăt mai multor zile de exerciţii militare în jurul insulei autonome, Beijingul a continuat luni exerciţiile comune aeriene şi maritime, în urma unei vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, la Taipei săptămâna trecută.

Lou a spus că exerciţiile din Taiwan erau deja programate şi nu sunt un răspuns la exerciţiile chineze în curs.

Insula organizează în mod regulat exerciţii militare ce simulează o invazie chineză şi luna trecută s-a antrenat să respingă atacuri din mare într-o "operaţiune de interceptare comună", ca parte a celor mai mari exerciţii anuale ale sale.

În ultimele zile, China a fost acuzată că simulează blocarea şi invazia insulei prin exerciţiile sale, care ar fi trebuit iniţial să se încheie duminică.

Beijingul s-a ridicat împotriva vizitei dnei Pelosi, cel mai înalt responsabil american care s-a dus în Taiwan în ultimii 25 de ani, întrerupând o serie de discuţii şi acorduri de cooperare cu Washingtonul, inclusiv privind schimbările climatice şi apărarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel