Taiwan cere SUA avioane F-16V, pentru a contracara presiunea militară a Chinei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16V Block 70
F-16V Block 70

Taiwanul a transmis o cerere Statelor Unite pentru livrarea unor avioane de luptă F-16V, care ar putea ajunge în insulă în 2020 sau la începutul lui 2021, pentru a contracara presiunea militară chineză în creştere.

Washingtonul va răspunde în iunie la cererea ce vizează cumpărarea a 66 de aparate F-16V, care vor costa în total între 7,76 şi 8,08 miliarde de dolari, incluzând pregătirea piloţilor şi rachete, a scris cotidianul local Pingguo Ribao.

Taiwanul a preferat F-16V, în detrimentul modelului mai avansat F-35, deoarece pentru a dispune de acesta din urmă ar fi trebuit să aştepte până în 2037, a arătat luni ziarul Zhongguo Shibao, citând surse militare taiwaneze.

Potrivit practicii anterioare, SUA nu vor fi de acord cu vânzarea avioanelor F-35 timp de 10 ani şi ar fi nevoie de alţi opt ani pentru producerea şi livrarea aparatelor către Taiwan, conform ziarului menţionat.

China a majorat cu 7% sumele alocate bugetului său militar din acest an iar bombardiere strategice chineze au fost detectate în baze aeriene aflate la circa 450 km de Taiwan, au informat recent comandanţi militari taiwanezi.

Flota aeriană a Taiwanului este rămasă mult în urma Chinei şi constă în circa 150 de avioane americane F-16A/B, achiziţionate în 1992, şi în alte 60 aparate franceze Mirage-2000, cumpărate în 1997.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel