T-90M Breakthrough nu mai e de mult timp cel mai bun blindat al Rusiei: Trei tancuri T-90M, distruse în acelaşi timp (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe frontul din Ucraina, T-90M "Proryv/Breakthrough" a fost considerat cel mai modern tanc rusesc pe care ruşii l-au aruncat în luptă. Pe hârtie, tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern blindat utilizat de către forţele armate ruse, deoarece T-14 Armata nu a depășit statutul de „tanc fantomă”. Însă T-90 este departe de a fi considerat eficient pe câmpul de luptă, deoarece militarii ruşi au reuşit performanţa de a pierde într-o singură zi şi în acelaşi loc trei astfel de tancuri.

 

După cum relatează publicaţia ucraineană DefenceExpress, pentru prima dată, militarii ruşi au pierdut simultan trei dintre cele mai noi tancuri T-90M Proryv într-o singură luptă, în timpul unei încercări de a străpunge apărarea forțelor armate ucrainene în apropiere de Bakhmut.  Acestea nu sunt primele şi nici ultimele tancuri T-90M Proryv pe care armata rusă le pierde pe frontul din Ucraina, cu tot cu laudele care le-au fost atribuite anticipat.

Confruntarea militarilor ucraineni cu blindatele inamice a avut loc în apropierea satului Andriivka.

Un material video care surprinde tancurile abandonate a fost postat pe reţele de socializare. Ulterior, au fost publicate mai multe detalii despre modul în care militarii ruşi au pierdut cele trei tancuri T-90M Proryv.

Youtube video image

Bătălia propriu-zisă a avut loc la 13 august, când forţele ruse de ocupaţie au încercat să atace pozițiile forțelor armate ucrainene folosind tancuri care ar fi trebuit să acopere infanteria.

Planul ruşilor ar fi fost gândit pentru a se deplasa rapid pe front, însă militarii ucraineni, cu ajutorul UAV-urilor, au reuşit să oprească brusc înaintarea trupelor și au comunicat rapid coordonatele acestora către sistemele de artileriei. Astfel, artileria ucraineană a deschis focul şi nu numai că a oprit avansul trupelor ruse, dar le-a provocat și pierderi semnificative.

Ca urmare a focului deschis de artileria ucraineană, trei tancuri T-90M "Breakthrough" au fost lovit efectiv dintr-o dată, iar înregistrarea video a surprins, de asemenea, alte două vehicule blindate, dintre care unul, după cum se menționează în postare, era un MT-LB, care a fost folosit de trupele ruse.

Identificarea celui de-al doilea vehicul militar nu poate fi făcută cu exactitate, deoarece materialul a video are o calitate slabă, dar pare a fi un lansator multiplu de rachete Tunguska, deși este posibil ca acesta să fi fost distrus cu ceva timp în urmă şi nu în acelaşi timp cu tancurile T-90.

În același timp, povestea acestor tancuri ar putea continua, deoarece trupele ruse vor încerca probabil să le recupereze de pe front pentru a le repara. Acest demers ar putea foarte bine să ducă la o repetare a episodului când militarii ruşi au încercat să recupereze de pe front un vehicul de luptă Terminator, dar soldații ucraineni au lovit în mod constant zona în care acesta se afla.

De asemenea, cele trei tancuri T-90M "Breakthrough" ar putea rămâne pe front, iar militarii ruşi să vină să recupereze anumite componente militare, utile reparării altor tancuri.

Recent, a fost făcută publică o fotografie a unuia dintre "cimitirele" de echipamente avariate ale forțelor de ocupație rusești, care acum sunt folosite ca "donatori de piese de schimb". Printre aceste echipamente, a fost identificat chiar și un T-90M "Breakthrough" avariat, dezmembrat pentru componente. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel