Mult lăudatul tanc rusc T-90M Breakthrough continuă să fie în centrul atenţiei (Foto): A fost dezasamblat pentru piese de schimb chiar pe front

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M "Proryv/Breakthrough". Tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern tanc utilizat de Armata rusă. În contextul în care T-14 Armata nu a depășit statutul de „tanc fantomă”. Însă T-90 este departe de a fi considerat eficient pe câmpul de luptă. Recent, a fost făcută publică o fotografie a unuia dintre "cimitirele" de echipamente avariate ale forțelor de ocupație rusești, care acum sunt folosite ca "donatori de piese de schimb". Printre aceste echipamente, se poate vedea chiar și un T-90M "Breakthrough" avariat, dezmembrat pentru componente.

Acestui tanc îi lipsesc, printre altele, elemente de blindaj, elemente ale sistemului de protecție dinamică Relict de pe turelă și vizorul Sosna-U, care a fost probabil distrus sau demontat pentru a reconstrui un alt tanc de același tip. Imaginea a fost pusă la dispoziția publicului de către analistul OSINT Naalsio.

În fotografiile publicate se pot vedea și vehicule avariate de tip BMP-2, un vehiculul 1B14 și un vehiculul de comandă R-149MA1. Acest lucru demonstrează, printre altele, cât de bine a pus la punct armata rusă procesul de extrager a vehiculelor avariate de pe câmpul de luptă pentru a fi utilizate ulterior ca "donatori de piese de schimb".

În același timp, pare paradoxal faptul că complexul militar-industrial rus este în prezent capabil să producă până la 10-15 tancuri T-90M "Breakthrough" pe lună, dar nu poate furniza trupelor rusești o cantitate necesară de componente pentru a efectua anumite reparaţii, deși nu trebuie exclusă posibilitatea ca armata rusă însăși să nu vadă necesitatea unui astfel de serviciu, susţin analiştii publicaţiei ucrainene Defense Express.

Potrivit estimărilor analiștilor portalului Oryx, până în prezent, în timpul războiului din Ucrainei, armata rusă a pierdut deja cel puțin 28 de tancuri T-90M Proryv, cel puțin 934 de vehicule BMP-2, 79 de vehicule de comandă și control R-149MA1 și cel puțin 18 vehicule de comandă 1B14.

T-90M „Breakthrough”, cel mai nou tanc pe care ruşii îl folosesc pe câmpul de luptă din Ucraină, continua să fie una dintre ţintele preferate al militarilor ucraineni. În ciuda costului lor relativ scăzut, dronele FPV au fost echipate cu diferite tipuri de proiectile şi sunt utilizate pentru a lovi vehicule militare blindate, cum ar fi tancurile T-90M ''Breakthrough''.

Grupul tactic combinat „Adam” din cadrul Forţelor Armate Ucrainene a publicat recent pe reţele de socializare un material video interesant în care prezintă cum are reuşit să lovească un tanc rusesc T-90M „Breakthrough”, utilizând o dronă kamikaze improvizată - este vorba despre o dronă de uz civil FPV de care a ataşat un proiectil.

După cum se poate observa în materialul video, drona pur și simplu ajunge din urmă un tanc inamic rusesc care îşi schimba poziţia de tragere.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel