T-7A Red Hawk, noul avion de antrenament al US Air Force se apropie de producția de serie

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avioan de antrenament american de tip T-7A Red Hawk, foto: U.S. Air Force
Avioan de antrenament american de tip T-7A Red Hawk, foto: U.S. Air Force

Boeing anunță că a efectuat teste de zbor cu noul avion de antrenament T-7A Red Hawk și spune că a fost „cea mai activă săptămână" din această lună, transmite Janes.

Potrivit producătorului, două avioane au efectuat 11 zboruri de testare a echipamentelor la unitatea de producție din St Louis, din Missouri. Dezvoltat în parteneriat cu Saab, Red Hawk a fost selectat în cadrul programului T-X Advanced Pilot Training pentru a înlocui avionul de antrenament Northrop T-38 Talon al US Air Force (USAF), care funcționează încă din anii '60.

Pe lângă cele două avioane folosite în prezent pentru diferite teste, compania producătoare are în vedere construcția a încă cinci avioane și șapte simulatoare. Finalizarea testelor va deschide calea producției de serie pentru avioanele de antrenament destinate US Air Force.

Primul avion T-7A Red Hawk din cele 351 comandate este programat să fie livrat către Baza Aeriană Randolph din Texas, în 2023, iar capacitatea operațională ar trebui atinsă în 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel