T-72 pentru Ucraina. Polonia confirmă că a trimis 240 de tancuri și sisteme de rachete pentru a bloca Rusia să extindă războiul pe teritoriul polonez

Tanc principal de luptă de tip T-72. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Tanc principal de luptă de tip T-72. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Președintele Andrzej Duda a confirmat că Polonia a trimis 240 de tancuri, blindate și sisteme de rachete Ucrainei, pentru a putea face față agresiunii Ruse.

Polonia a furnizat, potrivit președintelui Duda, citat de agențiile internaționale, peste 240 de tancuri și 100 de blindate de luptă. Președintele Andrzej Duda a subliniat, în cursul unei întrevederi cu ambasadorii polonezi, că acțiunile Varșoviei au ca obiectiv asigurarea că Federația Rusă nu va extinde războiul pe teritoriul Poloniei.

Andrzej Duda a confirmat că Polonia a trimis Ucrainei până în prezent arsenal militar în valoare de peste 1.6 miliarde de dolari.

Polonia e printre statele care s-au implicat cel mai mult în ajutarea Ucrainei cu armament.

În discursul de ieri, președintele Duda nu a menționat ce tehnică militară a furnizat Polonia Ucrainei însă referirile erau fără îndoială la tancurile T-72. Șeful statului polonez a mai precizat că pe lângă tancuri și blindate, Polonia a trimis muniție, arme de asalt, sisteme de apărare antiaeriană, veste antiglonț sau căști Kevlar.

CITEȘTE ȘI: Slovacia nu poate furniza momentan 30 de tancuri T-72 către Ucraina, deoarece Germania nu oferă la schimb mai multe tancuri Leopard

 

Polonia a furnizat Ucrainei numeroasă tehnică militară de la invazia rusă din 24 februarie 2022

 

Amintim că recent, potrivit informațiilor publicate de site-ul ziarului polonez "The wPolityce", Polonia poartă discuții cu Germania și Coreea de Sud pentru a înlocui tancurile T-72 donate Ucrainei cu tancuri germane Leopard 2 și sud-coreene K2 Black Panther.

Pe lângă acestea, în februarie-martie 2022, ca parte a programului de ajutor militar, Polonia a transferat Ucrainei și sisteme portabile de apărare antiaeriană de tip Piorun.

Piorun, cunoscut și sub numele de Grom-M, un produs realizat de Universitatea poloneză de Tehnică Militară şi compania Mesko, este o versiune modernizată a MANPADS-ului Grom – implementat de armata poloneză în 1995, care la rândul său a fost dezvoltat pe baza sistemelor portabile de rachete antiaeriene sovietice Igla-1 și Igla.

CITEȘTE ȘI: Sistemul portabil polonez Piorun face ravagii în aviația militară a Rusiei (Foto). Elicopter Ka-52 doborât în Ucraina, ultimul „trofeu” al Piorun

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel