Slovacia nu poate furniza momentan 30 de tancuri T-72 către Ucraina, deoarece Germania nu oferă la schimb mai multe tancuri Leopard

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Slovacia nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Germania în privinţa unui acord care presupune furnizarea a 30 de tancuri T-72, din depozitele armatei slovace, către Ucraina, iar Germania să ofere la schimb acesteia mai multe tancuri Leopard 2A4.

Potrivit publicaţiei Business Insider, Slovacia a decis să nu mai continue demersurile pentru încheierea acestui acord, deoarece Germania intenţiona să ofere doar 15 tancuri  Leopard 2A4 în schimbul celor 30 de tancuri T-72 de fabricație sovietică. Prin urmare, nu se știe în prezent dacă Ucraina va primi tancuri T-72 de la Slovacia.

Ministerul slovac al Apărării a declarat că 15 tancuri de luptă Leopard nu pot compensa cele 30 de tancuri T-72 pe care ţara să intenţiona să le furnizeze Ucrainei ca parte a unui alt pachet de asistenta de securitate.

Potrivt Business Insider, în acest moment slovacii sunt în curs de negociere cu alte state aliate pentru a găsi forme de sprijin acceptabile pentru Ucraina, dar care să nu dezavantajeze foarte mult Slovacia.

Anterior, ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nagy, a declarat că țara sa a oferit Ucrainei patru elicoptere Mi-17 și un elicopter Mi-2. Anterior, Slovacia a donat Ucrainei arme în valoare de peste 150 de milioane de euro, precum și singurul său complex de rachete S-300, în schimbul desfăşurării pe teritoriul său a unor sisteme de rachete Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel