Szijjarto deplânge ''provocările extrem de serioase'' cu care se confruntă România. Ungaria va prelua 50 de pacienți de la ATI

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sură foto: Peter Szijjarto - Official Facebook
Sură foto: Peter Szijjarto - Official Facebook

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, potrivit Agerpres, care citează Reuters şi MTI.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Potrivit MTI, ministrul ungar a precizat că Ungaria va primi aceşti pacienţi la unităţile de ATI ale spitalelor din oraşele Szeged şi Debrecen. El a menţionat ''provocările extrem de serioase'' şi în creştere cu care se confruntă România în ultimele zile ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Guvernul ungar menţine contactul cu vicepremierul român Kelemen Hunor şi cu ministrul sănătăţii Cseke Attila privind modul în care Ungaria poate ajuta România, a mai declarat Szijjarto, el menţionând de asemenea că Ungaria a donat deja ventilatoare şi favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel