Sute de F-15, F-16 și B-1B, la final de 'carieră'. SUA le-au găsit înlocuitori

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force va reduce considerabil numărul de aeronave militare. Programul are ca scop generarea de fonduri în plus pentru dezvoltarea avioanelor noi.

Cea mai mare parte a avioanelor care urmează să își 'încheie cariera' datează din perioada Războiului Rece. Retragerea lor va reduce considerabil costurile de operare, fapt ce va permite realocarea fondurilor pentru dezvoltarea noilor aeronave.

În ceea ce privește avioanele care vor ieși din serviciu, este vorba despre majoritatea aeronavelor F-15 Eagle, sute de F-16, dar și bombardiere B-1B Lancer. Retragerea acestor aeronave va permite o economisire a fondurilor care vor fi reinvestite în noua generație de avioane de luptă.

Deși bugetul militar al Statelor Unite a crescut considerabil în ultimii ani, el este destul de limitat pentru modernizarea Forțelor Aeriene la o viteză atât de accelerată precum doresc americanii.

 

Cu ce aeronave vor fi înlocuite avioanele F-15, F-16 și B-1B

 

(w670)

Foto: Bombardier B-1B Lancer

 

Potrivit celor de la Military Watch Magazine, vor fi retrase 250 de aparate F-15C/D. US Air Force plănuia și retragerea dronelor MQ-9 Reaper, a aeronavelor de spionaj U-2 și a celor de recunoaștere RC-135, dar acest plan a fost respins de Congresul american.

Toate clasele de aeronave care urmează să își 'încheie cariera' au deja înlocuitori care le vor lua locul treptat în anii următori. Spre exemplu, B-1B va fi înlocuit de B-21 Raider, în timp ce aeronavele F-15 și F-16 vor fi înlocuite de F-15X și F-35. Aici putem menționa și viitorul avion de generația a șasea, F-X care ar putea lua locul în următorii ani, treptat, aeronavelor F-22 Raptor.

Americanii subliniază că F-15C și F-22 sunt două dintre cele mai costisitoare aeronave din lume în ceea ce privește operarea lor. Viitoarele F-15X și, eventual F-X, vor fi considerabil mai ușor de întreținut.

Aeronavele F-16 se află în serviciul US Air Force de mai bine de 40 de ani, în timp ce avioanele F-15, în 2021, vor împlini 45 de ani de serviciu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel