Summit NATO. România și-a stabilit agenda și obiectivele

Eduard Pascu / 27 noi 2019 / 19:16

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa săptămâna viitoare la ședința NATO, unde va reitera importanța regiunii Mării Negre pentru flancul estic și pentru România și alocarea a 2% din PIB pentru Apărare.

„Primul subiect a fost legat de ședința NATO care va avea loc săptămâna viitoare, marți și miercuri la Londra, unde voi participa și reprezenta România. Am stabilit obiectivele noastre, ale României, pentru acestă ședință NATO. Este un summit cu tentă festivă mai degrabă, decât cu tentă de ședință de lucru, dar evident că vom discuta teme grele. Noi vom sublinia două lucruri care ne privesc direct și sunt importante pentru noi. Vom reitera importanța regiunii Mării Negre pentru NATO, pentru flancul estic și pentru România. O a doua temă pe care o voi menționa este faptul că România este în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru Apărare”, a spus Klaus Iohannis, după ședința CSAT. Șeful statului a subliniat importanța unei alianțe NATO puternice. „În rest eu sunt un adept al alianței NATO puternice și voi reitera importanța unei abordări care va duce la o alianță puternică și unită”, a completat Iohannis, transmite Mediafax.

Vezi și: Bogdan Aurescu i-a cerut secretarului de stat american, Mike Pompeo, o creștere a prezenței militare americane în România

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy