Submarinul rus Kazan a intrat în teste în Marea Albă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Kazan, primul submarin în cadrul Proiectului 885M (clasa Yasen-M), a intrat în teste în Marea Albă și Marea Baltică, a anunțat serviciul de presă al Flotei Nordului a Marinei Ruse.

"Navele Flotei Nordului din Marea Albă au inițiat o altă etapă a testare pe mare a celui mai nou submarin nuclear Kazan din clasa Yasen modernizată. Echipajul submarinului testează sistemele și mecanismele în imersiune", se mai arată în comunicat, transmite TASS.

Submarinul cu rachete balistice nucleare TK-208 Dmitry Donskoy participă la testele submarinului Kazan, a mai transmis serviciul de presă. După finalizarea încercărilor, toate navele se vor întoarce la baza din Severodvinsk.

Construcția submarinului Kazan a început pe 24 iulie 2009. El a fost lansat la apă în 2017. Se așteaptă să se alăture marinei ruse la sfârșitul anului 2020 pentru a servi în cadrul Flotei Nordului. Principala arma a submarinelor Project 885 / 885M sunt rachetele de croazieră Kalibr și/sau Oniks.

Citește și: Flota rusă din Marea Baltică va primi încă o navă purtătoare de rachete Kalibr și Onyks

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel