Submarinul nuclear USS Olympia a ajuns în portul Pearl Harbor unde va fi dezafectat după 35 de ani de activitate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul nuclear Olympia (SSN 717) din clasa Los Angeles a revenit în portul său de origine Pearl Harbor unde, după 35 de ani de activitate, va fi dezafectat, transmite defenceblog.

USS Olympia a desfășurat, timp de șapte luni o misiune de securitate maritimă, în jurul Globului, împreună cu aliați și parteneri.

„Pentru toți cei de la bord, a fost prima dată când am finalizat o navigare în jurul Pământului. Aceasta a fost și prima noastră desfășurare în cadrul flotei a 5-a și a 6-a. Ne pregăteam de această desfășurare de luni de zile și a fost minunat să văd marinarii punându-și abilitățile și cunoștințele la încercare. Deviza noastră este „facem lucruri dificile cu excelență, forță și onoare” și asta este exact ceea ce au făcut navigatorii noștri”, a declarat Benjamin Selph, comandantul USS Olympia.

„În timpul desfășurării sale USS Olympia a vizitat Gibraltarul pentru a încuraja și susține relațiile cu Marina Regală”, a declarat Cmdr. Benjamin Selph, comandantul submarinului. 

În timpul desfășurării, 35 de marinari și-au câștigat calificarea de expert în luptă submarină, iar 29 de marinari au obținut calificări de supervizori.

"Olympia și-a finalizat ultima misiune după 35 de ani de serviciu, navigând în jurul Globului timp de șapte luni, începând de la Oahu, Hawaii, tranzitând Canalul Panama, Strâmtoarea Gibraltar și Canalul Suez", a spus Selph. „Navigarea în întreaga lume în cel mai vechi submarin de atac rapid din clasa Los Angeles, alimentat cu energie nucleară, este o dovadă a durabilității submarinului, dar și a tenacității comandantului de a „lupta” cu spiritul echipajului”, a mai spus Cmdr. Benjamin Selph.

Submarinul USS Olympia a fost lansat la apă pe 17 noiembrie 1984.

Vezi și: Un nou distrugător a intrat în înzestrarea Marinei Americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel