Un nou distrugător a intrat în înzestrarea Marinei Americane

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Daniel Inouye va avea ca port Pearl Harbor
USS Daniel Inouye va avea ca port Pearl Harbor

Departamentul american de Apărare a anunțat că Marina va primi cel mai nou distrugător de rachete din clasa Arleigh Burke, viitorul USS Daniel Inouye (DDG 118).

Viitorul USS Daniel Inouye este numit în onoarea lui Daniel Inouye, care a servit ca senator al Statelor Unite pentru Hawaii din 1963 până la moartea sa în 2012. El a primit Medalia de Onoare din 21 iunie 2000 pentru eroismul său extraordinar în luptă. El a făcut parte din Regimentului 442 de infanterie dislocat în Italia în timpul celui de-al doilea război mondial. În timpul unui atac, pe 21 aprilie 1945, o grenadă defensivă i-a zdrobit brațul drept dar în ciuda durerii intense, a refuzat evacuarea. El a rămas în fruntea plutonului său până când au rupt rezistența inamicului, iar colegii lui au ocupat poziții defensive, continuând să lupte până când poziția regimentului a fost asigurată.

Port de bază Pearl Harbor

"Viitorul USS Daniel Inouye va servi timp de decenii ca o reamintire a serviciului senatorului Inouye pentru națiunea noastră și sprijinul său neclintit", a declarat secretarul de stat al Marinei, Richard V. Spencer. "Această navă onorează nu numai serviciul său, ci și serviciul constructorilor de nave care ne ajută să facem cea mai mare echipă de Navy and Marine Corps din lume".

Viitorul USS Daniel Inouye va fi al 68-lea distrugător de clasă Arleigh Burke și este una dintre cele 21 nave aflate în prezent în contract pentru programul DDG 51. Nava este configurată ca un distrugător Flight IIA, care permite proiectarea puterii și oferă un timp de reacție rapid, o putere mare de foc și o capacitate crescută de contramăsuri electronice pentru războiul anti-aer. Daniel Inouye are o lungime de 152,5 metri lungime și 18 de metri lățime, cu o deplasare de 9.496 tone. Portul de bază va fi Pearl Harbor.

Vezi și: navy, marine corps

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel