Submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră va fi inactiv până în luna februarie 2022

Ionel Copcea |
Data publicării:
Submarinul rusesc Kolpino, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Submarinul rusesc Kolpino, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Potrivit agenției de presă Tass, submarinul diesel-electric Kolpino (Proiect 636.3) al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost andocat pentru reparații la Întreprinderea Navală din Sevastopol (Sevmorzavod). După cum a declarat constructorul general interimar al acesteia, Oleg Nesterets, reparațiile planificate se vor încheia până la 01 februarie 2022.

“Submarinul Kolpino se află în prezent în docul uscat al Servmorzavod. Este planificat ca reparațiile acestuia să se încheie până în luna februarie a anului viitor”, a precizat Nesterets în cadrul Forumului maritim internațional, care a început la Sevastopol pe 06 octombrie.

B-271 Kolpino a fost construit la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg și a fost introdus în dotarea FRMN în luna noiembrie 2016. Acesta poate să întrebuințeze rachete de croazieră de tip Kalibr. Începând din luna septembrie 2017, submarinul a efectuat mai multe atacuri din Marea Mediterană asupra unor obiective ale grupării teroriste Stat Islamic de pe teritoriul Siriei.

Comentariul autorului: Submarinul B-271 Kolpino este unul din cele șase submarine Proiect 636.3 din dotarea Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk a FRMN. Probabil, în ultimii ani, Kolpino a fost cel mai activ submarin al FRMN, îndeplinind multe misiuni de pregătire pentru luptă cu lansări de rachete și torpile, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Mediterană.

Începând din anul 2019, submarinele FRMN au fost supuse, prin rotație, unui proces de reparații planificate, în cadrul Șantierului Naval din Kronștadt. Până în prezent, patru dintre acestea, repsectiv Rostov pe Don, Stary Oskol, Krasnodar și Novorossiysk au fost reparate în Marea Baltică. Se pare că reprezentanții militari ruși au decis ca ultimele două submarine, Kolpino și Veliky Novgorod, să nu mai fie transferate la Kronștadt și să fie reparate la Sevastopol.

Ținând cont de faptul că reprezentanții FRMN mizează pe prezența în serviciul operativ a cel puțin patru submarine Proiect 636.3, probabil că, în perioada în care submarinul Kolpino se va afla în reparații, capacitatea de luptă a flotei nu va fi afectată.

În prezent două submarine ale FRMN se află în Marea Neagră (Veliky Novgorod și Rostov pe Don), alte două în Marea Mediterană (Krasnodar și Stary Oskol) și unul în Marea Baltică (Novorossiysk).  

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel