Submarinul diesel-electric Volkhov intră în dotarea Marinei ruse

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul diesel-electric Volkhov construit pentru Flota Rusiei din Pacific, va intra în serviciu pe 24 octombrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Marinei ruse, căpitanul Igor Dygalo.

„Submarinul Volhov este al doilea dintr-o serie de șase nave aflate în construcție la Șantierul Naval al Admiralty pentru Flota Rusiei din Pacific. Acesta va intra în serviciul Marinei Ruse pe 24 octombrie, în conformitate cu un ordin al comandantului-șef al Marinei, amiralul Nikolai Ievmenov", a spus purtătorul de cuvânt.

Ceremonia de ridicare a pavilionului Sfântului Andrei la bordul submarinului va avea loc la șantierul naval Admiralty, a adăugat el, transmite TASS.

Construcția submarinului Volkhov a început în iulie 2017. El a fost lansat la apă în decembrie 2019. Prima navă din cadrul acestei clase, submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost livrat Marinei în decembrie 2019. Șantierul Naval Admiralty construiește în prezent încă două submarine de acest tip pentru Flota Pacificului: Magadan și Ufa.

Submarinele din clasa Varshavyanka, Proiectul 636.3, (denumire NATO: Kilo-II îmbunătățit) fac parte din generația a treia de submarine diesel-electrice. Au o lungime de 74 de metri și un deplasament de 3.900 de tone. Submarinele au o adâncime operațională de 240 de metri și se pot scufunda la o adâncime maximă de 300 de metri. Au o autonomie operațională de până la 7.500 mile. Acestea sunt înarmate cu rachete de croazieră Kalibr-PL.

Submarinele pot atinge viteza de 20 de noduri, au o autonomie de 45 de zile și un echipaj format din 52 de marinari.

Citește și: Rusia a lansat la apă cel mai nou submarin diesel-electric (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel