Rusia a lansat la apă cel mai nou submarin diesel-electric (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe Internet a apărut o înregistrare video cu prima imersiune a celui mai nou submarin rusesc diesel-electric „Petropavlovsk-Kamchatsky", primul dintr-un lot de șase submarine planificate, parte a proiectului Proiectul 636.3, pentru înzestrarea Flotei de Submarine a Federației Ruse din Pacific, informează Naval Today.

Submarinul a fost lansat la apă pentru testări ale capacităţii de deplasare şi manevră în acvatoriul Mării Baltice din Sankt Petersburg. Amiralul Nikolai Evmenov, comandantul șef al Marinei Ruse, a fost informat despre scufundarea reuşită a submarinului. În timpul testului, vor fi testate o serie de sisteme ale navei, inclusiv sisteme de comunicații și hidroacustice.

Proiectul 636 „Varshavyanka" se referă la a treia generație de submarine diesel-electrice, ai căror reprezentanți sunt considerați a fi dintre cei mai silenţioşi din lume.

Alexei Krivoruchko, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a precizat anterior că Marina Rusa va primi submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky în al patrulea trimestru al acestui an. Acesta este primul submarin al proiectului 636.3 diesel-electric construit pentru  Flota rusă din Pacific. Submarinul a fost prezentat pentru prima dată la șantierul naval al Amiralității din Sankt Petersburg la 28 martie, potrivit TASS.

Proiectul 636.3 („Varshavyanka”) se referă la a treia generație de submarine diesel-electrice. Submarinele de acest tip au fost proiectate de Rubin Central Design Bureau. Pot dezvolta o viteză de până la 20 de noduri, au o autonomie de 45 de zile și un echipaj de 52 de persoane. Se pot scufunda la o adâncime de aproximativ 300 de metri. 

Submarinele din această clasă au un deplasament de peste 2.000 de tone în timp ce se află la suprafaţă și aproximativ 4.000 de tone sub apă. Submarinele clasei Varshavyanka sunt înarmate cu rachete de croazieră Kalibr. Până în 2022, se planifică a fi construite șase astfel de submarine pentru Flota Pacificului, „Petropavlovsk-Kamchatsky" fiind primul primul dintre ele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel