Submarinul ”Delfinul”, în reparații? Posibilă variantă analizată de MApN

Darius Muresan |
Data publicării:
Delfinul, singurul submarin al României, aflat la cheu din 1996
Delfinul, singurul submarin al României, aflat la cheu din 1996

”Delfinul”, singurul submarin al României, ar putea fi reparat și pus în funcțiune.

MApN propune cumpărarea de noi submarine pentru programul de înzestrare al țării, informează România TV.

Submarinul nu mai este operațional din motive tehnice de peste 20 de ani. Repararea acestuia este analizată ca o variantă în cazul în care dotarea cu noile submarine ar dura prea mult.

Nu este pentru prima oară când MApN își propune să repare submarinul ”Delfinul” care stă în cheu de mai bine de 20 de ani. Acesta are o defecțiune la sistemul de baterii și nu se mai poate scufunda.

Există însă două probleme. Pentru repararea submarinului este nevoie de o investiție masivă pe care MApN nu și-a permis-o niciodată și de asemenea trebuie să colaboreze cu Rusia care este producătorul inițial al acestui submarin.

Submarinul ”Delfinul” dispune de un complex automatizat de lansare de torpile calibrul 533 mm, compus din șase tuburi. De la bord se pot lansa șapte tipuri de torpile. Submarinul a fost achiziționat de România în anul 1985 din URSS, la momentul respectiv fiind printre cele mai moderne submarine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel