Submarinul de atac rapid USS Seawolf a venit în sprijinul Flotei a 6-a din Europa

Eduard Pascu / 23 aug 2020 / 19:45

Submarinul USS Seawolf (SSN 21) operează în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a a US Navy și a efectuat o scurtă oprire în apropiere de Tromso, Norvegia.

Submarinul din Pacific operează în cadrul Flotei a 6-a a US Navy sub comanda Task Force 69 pentru a suplimenta capacitățile de război submarin ale Forțelor Navale ale SUA din Europa, se arată într-un comunicat al US Navy.

„Desfășurarea USS Seawolf de la Bangor - Kitsap, Washington, în cadrul Flotei a 6-a demonstrează angajamentul global al Forțelor de Submarine de a executa misiunile noastre globale”, a declarat viceamiralul Daryl Caudle, comandantul forțelor de submarine ale US Navy.

Aceste submarine sunt silențioase, rapide, bine armate și echipate cu senzori avansați. Deși această clasă de submarine nu are sisteme de lansare pe verticală, este înarmată cu opt tuburi pentru torpile. Poate fi echipată cu 50 de torpile în camera armelor.

Seawolf a fost comandat în 1997 și este submarinul principal al clasei sale. Celelalte două submarine din clasa Seawolf sunt USS Connecticut (SSN 22) și USS Jimmy Carter (SSN 23).

USS Seawolf are baza la Bangor-Kitsap din Washington și desfășoară operațiuni maritime în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a a US Navy, în sprijinul intereselor naționale și ale securității din Europa și Africa.

Flota a 6-a a US Navy are sediul central în Napoli, Italia. Ea conduce întreaga gamă de operațiuni comune navale în colaborare cu aliații și promovează interesele naționale ale SUA și asigură securitatea și stabilitatea în Europa și în Africa.

Citește și: Submarinul american USS Toledo a spart gheața arctică la granița cu Rusia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy