Submarin japonez, exerciții în Marea Chinei de Sud

Un submarin japonez s-a alăturat pentru prima dată unor exerciţii navale în Marea Chinei de Sud, a anunţat luni Ministerul nipon al Apărării, marcând o creştere a activităţii Japoniei în apele maritime revendicate de China şi alte state, relatează Reuters.

Submarinul Kuroshio, aparţinând Forţei japoneze Maritime de Autoapărare, a participat joi la un exerciţiu naval împreună cu alte nave militare japoneze în Marea Chinei de Sud, inclusiv cu portelicopterul Kaga, care se află într-o misiune de două luni în Asia de Sud-Est şi în Oceanul Indian, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Oficialul nipon a afirmat că este pentru prima dată când un submarin japonez a participat la un exerciţiu în această zonă, confirmând o informaţie apărută în ziarul Asahi.

Ar putea provoca nemulţumirea Beijingului

Exerciţiul naval a avut loc departe de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud. Cu toate acestea, el ar putea provoca nemulţumirea Beijingului, deoarece submarinele reprezintă o ameninţare mai mare pentru navigaţie decât navele de suprafaţă.

Exerciţiul a avut loc după ce o navă amfibie de asalt a Forţelor navale britanice, HMS Albion, a navigat aproape de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud la sfârşitul lunii trecute pentru a exercita drepturile "libertăţii de navigare".

Prima operaţiune de acest gen a Marii Britanii a provocat un protest puternic din partea Chinei, care a trimis avioane şi o navă în întâmpinarea navei britanice.

Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan şi Vietnam au de asemenea pretenţii teritoriale în zonă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel