Submarin cu trei tone de cocaină la bord, capturat în Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:

O operațiune multinațională antidrog s-a soldat cu capturarea, în Spania, a unui submarin care transporta din America Latină trei tone de cocaină, transmite Jane.

Submarinul a fost dus în portul Aldan, în regiunea de nord-vest a Galiției, după ce a fost capturat cu doi membri ai echipajului său, lângă plaja O Foxo, pe 24 noiembrie.

Confiscarea a fost efectuată de Poliția Națională sprijinită de Guardia Civil - care a contribuit cu o barcă de patrulare și o echipă de scafandri. La operațiune și-au adus aportul și forțele din Brazilia, Portugalia și Statele Unite.

Nava cu o lungime de 20 m transporta 3.000 kg de cocaină cu o valoare pe piață de 100 milioane de euro.

(w670) 

Poliția a spus că încă nu s-a stabilit dacă nava a adus cocaina traversând Atlanticul sau a ridicat marfa mai aproape de Spania. Se apropiase de plajă, în timpul furtunilor abundente care au lovit regiunea timp de câteva zile.

Cei doi bărbați arestați sunt amândoi ecuadorieni. Un al treilea bărbat care a scăpat fugind de pe plajă este căutat.

Potrivit mass-mediei locale, în regiune existau zvonuri de mai bine de un deceniu cu privire la utilizarea unui așa-numit „narco-submarin” pentru transportul de droguri.

Vezi și: Nava USS Detroit se alătură operațiunilor antidrog din America Latină și Caraibe

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel