Un submarin nuclear chinez a fost reperat în apropierea coastelor Taiwanului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarin Clasa Shang Type-093G China
Submarin Clasa Shang Type-093G China

Un submarin alimentat cu energie nucleară aparținând Chinei, submarin suspectat a fi de atac nuclear de clasă Shang, a fost observat de feribotul Taima Star în timpul unui marș de rutină de la Insulele Matsu la Keelung (Taiwan).

Pasagerii și echipajul feribotului Taima Star au spus că submarinul a ieșit la suprafață și că se îndreaptă spre nord, spre China. Submarinul a fost văzut la aproximativ ora 15:00, joi (4 iulie). Primul marinar aflat la bordul feribotului Taima Star a spus că a crezut că ochii lui joacă feste, informează Liberty Times (LTN).

Naționalitatea submarinului nu a fost marcată în mod clar, dar ulterior a fost confirmată ca fiind de origine chineză. Se îndrepta spre nord-est, spre provincia Zhejiang din China, spune agenția de știri.

Specialistul maritim Collin Koh, cercetător la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam (RSIS), a declarat că: "Submarinul marinei PLA observat în apropiere de Insulele Matsu din Taiwan pare să fie un Type-093G Shang- clasa SSN, nu tip-039 Yuan-SSK pe baza siluetei navigației sale."

Tipurile de submarine 093G, potrivit analiștilor militari, sunt comparabile cu cele ale Flight I din clasa americană și cu cele mai avansate variante Flight III în ceea ce privește semnătura radar. Submarinul de tip nuclear de tip 093G de tip Shang, care poate declanșa rachete anti-nave lansate pe verticală. 

Un incident acceptat

 

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan (MND) nu a abordat incidentul în profunzime. Oficialii au spus doar că sunt pe deplin conștienți de activitățile Chinei în zonă.

Mai târziu, MND din Taiwan a raportat că monitorizează apele din împrejurimile țării și spațiul aerian îndeaproape în orice moment, după ce un submarin chinez a fost observat operând în apropierea uneia din insulele offshore din Taiwan.

Fără confirmarea directă sau negarea presupusei prezențe a submarinului în apropierea insulei, MND a declarat că armata va continua să supravegheze cu strictețe marea și țara pentru a asigura securitatea și, dacă este necesar, va lua toate măsurile necesare.

Nu se știe de când acel submarin se afla în zonă. Cert este că, în urmă cu câteva zile, două nave de război canadiene au traversat strâmtoarea Taiwan adică exact zona supravegheată de submarinul din clasa Shang. Ori, dacă acesta a trecut neobservat de sonarele navelor canadiene, poate doar a fost modul în care chinezii au testat tehnologia stealth a submarinului. 

Vezi și: Două nave de război canadiene au pătruns în Strâmtoarea Taiwan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel