Sub pretextul desfășurării unor activități de instrucție planificate, Flota rusă din Marea Neagră se pregătește de război

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 02.04.2021, în marile unități și unități militare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea și în zona Kuban a Ținutului Krasnodar a început desfășurarea unei verificări de control asupra perioadei de instrucție de iarnă. Aceasta are loc sub conducerea comandantului FRMN, viceamiral Igor Osipov.

Pe timpul verificării, vor fi evaluate calitatea organizării procesului de pregătire pentru luptă, starea armamentelor și echipamentelor militare, precum și disciplina militară și respectarea legilor și ordinelor.

Militarii FRMN vor fi implicați în desfășurarea de exerciții tactice cu dublă partidă, în cadrul cărora comandanții își vor demonstra capacitățile de a lua decizii independente în ceea ce privește ducerea luptei și de a acționa în mod neașteptat pentru adversar, în scopul obținerii și menținerii inițiativei în operațiunile militare. 

La ordinul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, în timpul verificării de control, grupuri tactice de nivel batalion vor desfășura exerciții comune cu echipaje ale navelor de luptă și cu escadrille ale Aviației Operativ-Tactice, Aviației Forțelor Terestre și Aviației Navale.

Grupările navale, unitățile Forțelor Terestre, Aviația și Apărarea Antiaeriană vor îndeplini misiuni atât în ofensivă, cât și în defensivă.

Verificarea de control a forțelor FRMN asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară conform Planului de pregătire pentru luptă pe anul 2021, aprobat anterior.

Comentariul autorului: Verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă are un caracter planificat și se desfășoară în fiecare an în această perioadă.

Numai că, de această dată, Rusia a folosit verificarea ca un pretext pentru pregătirea și desfășurarea unei eventuale intervenții militare în Ucraina. În fond, după ce în ultimele zile au fost formate și dislocate grupări de trupe, bazate, în principal, pe grupuri tactice de nivel batalion, trupele ruse încep acum “să tureze motoarele” pentru o eventuală declanșare a unor operații militare.

Activitățile de pregătire pentru luptă se vor desfășura, practic, în condiții reale, cu armamentele și echipamentele complete.

Trebuie spus faptul că, aproape cu certitudine, partea rusă nu va declanșa, din proprie inițiativă, o invazie militară în estul sau în sudul Ucrainei. Aceasta va fi realizată numai ca o reacție la o ofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei, sub pretextul nevoii de a proteja cetățenii ruși aflați în pericol ca urmare a acțiunilor trupelor ucrainene.

În cazul în care ofensiva ucraineană nu se va produce, trupele ruse vor reveni la activități normale de pregătire pentru luptă.  

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel