SUA vor trimite militari suplimentari în Germania pentru reluarea exerciţiilor întrerupte de pandemie

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA vor trimite în curând 600 de soldaţi suplimentari în Germania pentru reluarea exerciţiilor militare întrerupte temporar din cauza pandemiei de COVID-19, transmite AFP, notând că manevrele vor avea loc într-un context în care Washingtonul are în vedere o reducere a contingentului său din această ţară.

Aceşti militari vor continua manevrele în zona de antrenament militar de la Bergen/Münster, din vestul Germaniei, începând din 10 iulie, a aflat joi France Presse de la comisia de apărare din Bundestag. Ei se vor alătura altor 400 de soldaţi americani aflaţi deja în Germania.

Exerciţiul 'Defender Europe 2020', întrerupt în martie din cauza pandemiei, va fi reluat în Germania sub denumirea 'Defender 20 plus', transmite Agerpres.

În jur de 37.000 de militari din 18 state NATO urmau să participe la primul program al manevrelor, ce trebuia să se desfăşoare în Germania, Polonia şi ţările baltice. Statele Unite intenţionau să trimită cu această ocazie peste 20.000 de militari în Europa. Săptămâna trecută, o parte a exerciţiului a fost reluată la scară mai redusă în Polonia, unde, până la data de 19 iunie, 4.000 de soldaţi americani şi 2.000 polonezi se antrenează în regiunea Drawsko Pomorskie, în nordul ţării.

 

Retragerea forțelor americane din Germania



Anunţul reluării acestui important exerciţiu militar intervine în plină dezbatere legată de o eventuală reducere a efectivelor militare americane desfăşurate în Germania. Cotidianul The Wall Street Journal a dezvăluit vineri, citând surse guvernamentale anonime de la Washington, că preşedintele Donald Trump a dat ordin Pentagonului să reducă până la 25.000 efectivele staţionate în Germania, ceea ce înseamnă o diminuare cu 9.500 de militari.

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german. Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.

Chiar dacă numărul lor a scăzut după sfârşitul Războiului Rece, Germania găzduieşte în continuare cele mai numeroase efective militare americane de pe continent, o moştenire a ocupaţiei aliate de după Al Doilea Război Mondial.

Casa Albă şi Pentagonul au refuzat să confirme sau să infirme cele relatate de Wall Street Journal şi alte media. Totuşi, guvernul german a confirmat miercuri, pentru prima oară, această ipoteză.

Citește și: Oficial german: Decizia SUA de a-şi retrage trupele din Germania, inacceptabilă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel