Germania a fost notificată oficial despre posibila retragere a soldaților americani

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul german a anunţat miercuri că a primit o notificare oficială despre o posibilă retragere parţială a forţelor americane staţionate în ţara sa, transmite DPA.

"Guvernul federal a fost informat că există reflecţii în administraţia SUA cu privire la reducerea prezenţei forţelor armate americane în Germania", le-a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt adjunctă a executivului, Ulrike Demmer, la Berlin. "Din ce ştim până acum, nu s-a luat o decizie finală", a adăugat ea, transmite Agerpres.

Declaraţia purtătoarei de cuvânt survine în urma relatărilor din presă conform cărora preşedintele Donald Trump a ordonat retragerea a până la 15.000 de militari americani din cei aproximativ 34.500 staţionaţi în prezent în Germania.

Atât Casa Albă, cât şi NATO au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Luni, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că ministerul său nu primise nicio informare despre o potenţială reducere a prezenţei militare a SUA.

Citește și: Oficial german: Decizia SUA de a-şi retrage trupele din Germania, inacceptabilă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel